2a divisió A

El descens del Vila-real podria salvar el dinovè

El criteri de la LFP. Si l'equip groc baixés a segona A, els descendits a segona B serien, en tots els casos, el seu filial i tres equips més

Si el Vila-real, ara dissetè classificat de primera divisió a tres punts de la zona de descens, baixés a segona divisió A, el seu filial hauria d'abandonar la categoria de plata i, fos quina fos la seva classificació final, l'acompanyarien a segona B tres equips més. És a dir, si el Vila-real baixa a segona A i el Vila-real B acaba la lliga fora de les places de descens, baixaria igualment i també ho farien el 20è, el 21è i el 22è classificats, de manera que el 19è se salvaria. Lògicament, si el Vila-real B –ara mateix setzè de segona A a sis punts de les places de descens– acaba la lliga entre els quatre últims, descendeix acompanyat dels altres tres equips, hagi baixat o no el seu primer equip.

Els últims dies s'havia creat certa controvèrsia sobre aquesta qüestió, ja que el reglament de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) assegura que, si es produeix una vacant en una competició pel descens obligat d'un filial, es cobreix amb l'ascens d'un equip de la categoria inferior i no pas amb la permanència d'un dels equips que havia de baixar. En canvi, els estatus de la Lliga de Futbol Professional (LFP) diuen que el que es fa en aquest cas és salvar un equip de la mateixa categoria. I segons el conveni signat aquesta temporada entre la FEF i la LFP, el criteri que s'utilitzarà per resoldre el cas del descens d'un equip que afecta el seu filial és el de la LFP.

Per tant, el descens del Vila-real a segona divisió A seria un motiu més per a l'esperança del Girona i el Nàstic, ja que en aquest cas, i sempre i quan el filial groc es mantingui fora dels llocs de descens, acabar la lliga en la dinovena posició –que ara està a 4 punts del Girona i a 6 del Nàstic– significaria la permanència a segona A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)