Girona

Una altra dada per capgirar

2a divisió A. Tres dels quatre equips que, com el Girona aquesta temporada, van tenir l'any passat tres o més entrenadors van acabar perdent la categoria

Sacsejar més del compte la banqueta no sempre és sinònim d'èxit. Els clubs ho fan per trobar un revulsiu i buscar la reacció de l'equip, però tres dels quatre equips a 2a A que –com aquesta campanya el Girona– que la temporada passada van tenir tres o més entrenadors van acabar perdent la categoria. És una altra dinàmica que el Girona té a l'abast capgirar, com també el nefast balanç lluny de Montilivi.

Dels quatre equips que van baixar la temporada passada a segona B, n'hi va haver tres (el Salamanca, l'Albacete i el Tenerife) que van tenir com a mínim tres entrenadors –en el cas dels canaris van ser cinc– i no van assolir l'objectiu. Tampoc se'n va sortir la campanya anterior (2009/10) el Castelló.

Aquests quatre casos, però, van trencar el que semblava una ciència exacta, ja que fins aleshores aquesta mesura havia estat molt efectiva. De fet, dins el mateix curs 2009/10 l'Albacete (Pepe Murcia, Julián Rubio i David Vidal) i el Salamanca (Joan Carles Oliva, Sito i Jorge d'Alessandro) van aconseguir els seus propòsits amb el tercer tècnic.

Un precedent positiu

El Girona també va viure l'any del debut a 2a A un triple relleu a la banqueta amb final feliç. Raül Agné va ser acomiadat quan l'equip no estava ni molt menys amb l'aigua al coll (tenia cinc punts de marge respecte al descens). S'hi va posar el director esportiu, precisament Javi Salamero, que va abandonar la banqueta després de dos triomfs per posar-se a treballar en la confecció del Girona 2010/11 i va delegar l'equip a Miquel Olmo, que va rematar la feina.

El Cartagena i el Girona, els únics amb dos canvis

Aquesta temporada, només hi ha dos equips a segona divisió A que hagin tingut tres directors d'orquestra diferents. Un és el Cartagena, que ja ha fos dos entrenadors (Paco López i Javi López) i el tercer tècnic del curs, Carlos Ríos, no té precisament un xec en blanc. De fet, es parlava que si l'equip perdia a Múrcia (com així va ser, 2-1) li obririen la porta de sortida, però de moment no hi ha hagut cap més moviment a la banqueta del club que presideix l'estrambòtic Francisco Gómez, tot i que el Cartagena s'ha situat cuer. L'altre club que ha tingut tres entrenadors diferents és el Girona. Raül Agné va durar 20 jornades, Josu Uribe va tenir la meitat de crèdit que el seu antecessor (10 partits) i des de la setmana passada la plantilla està a les ordres de Javi Salamero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)