Atletisme

Salas fa bullir Sabadell

Campionat estatal. El blaugrana, amb un nou rècord júnior en perxa (5,45 m), va ser el gran protagonista en un pavelló que es va omplir en la tornada de l'atletisme en sala a Catalunya

Dídac Salas va elevar el llistó de la perxa catalana i va fer pujar la temperatura ambiental en una pista coberta de Sabadell que va presentar una magnífica imatge en la seva estrena com a seu del campionat estatal absolut. Les 2.500 persones que van omplir la instal·lació van evidenciar que hi havia ganes que hi hagués atletisme de primer nivell al Principat. No en va, l'últim i únic precedent d'aquesta competició al país era del 1969, ja fa 43 anys.

L'atleta blaugrana, de només divuit anys, es va imposar en un dels concursos més interessants de la jornada inaugural i va guanyar el duel amb el líder de l'any, el també català Igor Bítxkov (Platges de Castelló). De fet, l'atleta d'origen ucraïnès se la va jugar i no va entrar en competició fins als 5,35 m. Tot i els 5,56 m que acreditava aquest curs, va tombar el llistó en tots tres intents. Mentre Bítxkov maleïa els seus ossos i marxava per la porta del darrere, Salas, en un concurs immaculat, anava apujant el llistó i millorava en 5 centímetres el seu rècord estatal júnior (5,45 m). En competició, però, encara quedava viu Manel Concepción (Platges de Castelló). El saltador maresmenc també va millorar la seva marca personal (5,35 m), però va fallar en les dues primeres temptatives per sobre de 5,45 m. Concepción es va jugar l'últim intent en 5,50 m, però també va fracassar. Amb el títol assegurat, Salas es va donar el gust de fer col·locar el llistó a 5,56 m –el rècord estatal júnior a l'aire lliure– davant l'atenta mirada del seu autor, l'exatleta Dani Martí. L'atleta blaugrana va fallar, però va demostrar que és un objectiu totalment accessible en la campanya estiuenca. L'altre gran repte és el títol mundial de la seva categoria, com apuntava el seu tècnic, Hans Ruf. David Moya (5,00) va completar un podi totalment català.

La primera medalla per a la delegació catalana havia arribat en la jornada matinal. La sabadellenca Anna Pinero va estar a punt de conquerir el seu primer títol en sala –té el de l'any passat a l'aire lliure– i d'esguerrar la desena corona de Naroa Agirre. El desenllaç, però, va tenir una dosi de suspens perquè la basca va deixar el llistó tremolant en el tercer intent per sobre de 4,35 m. En cas que el llistó hagués caigut el títol hauria estat per a la catalana perquè fins als 4,25 m havia mantingut un concurs perfecte, mentre que la de Sant Sebastià arrossegava un nul en 4,15. En la sessió matinal també va posar les bases del seu subcampionat en pentatló Tamara del Río (AA Catalunya), que va establir una nova marca personal (3.738) i només va cedir davant l'aragonesa Laura Ginés.

Ja en la jornada de tarda, el botí català es va completar amb la plata en els 3.000 m d'Eva Arias, que aquest hivern ha combinat la pista coberta amb el cros, i els bronzes de Debora Calveras en triple, amb marca personal inclosa (13,31), i de Clàudia Garcia en alçada, en un concurs en què la incombustible Ruth Beitia va assolir l'onzena corona.

Competir al costat de casa, amb els familiars i els amics a les grades, m'ha motivat molt
Dídac Salas
Campió estatal de salt de perxa
Volia lluitar per les places del podi i sabia que podia millorar marca, però la veritat és que no m'esperava poder assolir el títol

Cloenda d'emocions fortes

La jornada matinal de cloenda –de 10 a 2/4 de 3–, i amb quinze finals programades, promet emocions fortes. En els 800 m, una de les proves reina del campionat, hi haurà els tres sevillans, Reina, Marco i Kevin López, que ahir van complir els pronòstics i es van imposar en les seves respectives semifinals. També es van guanyar la plaça els catalans Roldan i Rodríguez. En els 1.500, tampoc no va fallar el sabadellenc Quesada, que avui segur que farà vibrar l'afició. Igual que Carrión, en uns 400 m on Ujakpor va reforçar la seva condició de gran favorit. Jackson Quiñónez, en les tanques (7,85), va ser ahir l'encarregat de tancar la sessió de tarda i d'evidenciar que és molt superior als seus contrincants. Una autoritat que també va deixar clara el madrileny del Barça Àngel D. Rodríguez en els 60 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)