Ciclisme

Peris: “En tot moment vam controlar la situació”

L'etapa reina. El director de la Volta, Peris, va admetre que tenien un pla B, però que tampoc el van poder desplegar perquè la nevada al port del Cantó els va alterar la solució d'emergència

Ningú va poder gaudir de l'etapa més preciosa de la Volta 2012. La incertesa i els nervis es van apoderar de corredors i directors d'equip durant el dia. Els xofers dels autocars dels equips van patir i suar per fer marxa enrere en les carreteres nevades i relliscoses de Port-Ainé, i els professionals de la premsa gràfica també van ser víctimes de les inclemències del temps exposant-se més de quatre hores sota la neu i la pluja.

Tot i això, el director de la prova, Rubèn Peris, va assegurar que sempre havien mantingut el control de la prova. “Teníem cotxes en els punts conflictius del recorregut que ens informaven de la situació del temps i màquines llevaneu a punt”, va explicar. El dia abans va admetre en aquest diari que tenien un pla B per si la neu no els permetia completar l'etapa tal com l'havien dissenyada. “Hauríem posat la meta a la cota 1.500, on no hi havia d'haver problemes amb la neu”, va revelar el director, que va afegir que era una llàstima haver hagut d'escapçar el recorregut de l'etapa reina que tantes expectatives havia generat. La nevada sobtada en els últims quilòmetres de l'ascens al port del Cantó, poc abans que hi transités el grup de dotze escapats –una estona abans s'hi havia pogut passar sense problemes– els va trastocar els plans i van haver de recórrer a una decisió d'emergència. “Quan al port del Cantó hi va començar a nevar fort, la carretera va quedar impracticable, realment era molt perillós passar-hi; per això vam decidir avançar l'arribada”, va explicar.

A més, els jutges també van decidir no comptabilitzar els temps de l'etapa d'ahir i van mantenir la classificació general del final del segon dia. Els corredors que van abandonar no van ser readmesos com més d'un equip volia.

La nevada al port del Cantó va deixar la via impracticable i vam decidir acabar l'etapa
Rubèn Peris
director de la volta
Teníem cotxes en els punts conflictius del recorregut que ens informaven de la situació del temps i màquines llevaneu a punt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)