Més esport

L'exclusió de Catalunya marca la copa de les Nacions

Futsal. La competició arranca avui a Platja d'Aro sense els catalans arran d'un conflicte entre la federació i la Unió Europea de Futsal

La tercera edició de la copa de les Nacions, un torneig oficial organitzat per la Unió Europea de Futsal (UEFS), comença avui a Platja d'Aro sense la selecció amfitriona, Catalunya, subcampiona el 2011. La sorprenent absència de l'equip català és conseqüència, segons el dirigent de la UEFS Josep Maria Zamora, d'una decisió personal del president de la federació catalana, Jordi Eduardo. Aquest, en canvi, assegura que van rebre la invitació tot just fa dues setmanes i que incloïa un pagament de 5.000 euros que l'entitat no podia assumir. Això sense comptar, segons recorda, que la competició catalana ja està en marxa i era gairebé impossible reunir els jugadors de l'equip.

Es dóna la circumstància que Zamora va ser el predecessor d'Eduardo en el càrrec de president de la federació catalana, una de les més rellevants que té reconeixement internacional. Eduardo considera que la copa de les Nacions, que abans era bianual i ara és anual, s'ha passat a fer cada any perquè genera beneficis econòmics a l'organització gràcies a les exagerades inscripcions que cobren a les seleccions que hi participen. Zamora considera que l'absència de Catalunya es deu únicament a la tossuderia d'Eduardo, que n'hauria fet una qüestió personal.

Aquesta és la primera competició oficial que Catalunya no juga des que va ser reconeguda per la UEFS el 2004 i per l'Associació Mundial de Futbol Sala el 2006. En el mundial del 2011 l'equip català va arribar fins als quarts de final. Al maig disputarà el campionat europeu a Bielorússia.

Vam ser convidats amb deu dies d'antelació i l'organització ens demanava 5.000 euros d'inscripció
Jordi Eduardo
President federació catalana
Em sap greu que Catalunya no participi per primer cop en un torneig per una qüestió personal
ç
Josep Maria Zamora
Dirigent UEFS

L'estrena del País Basc

Els vuit combinats que disputaran la copa de les Nacions a partir d'avui són Rússia, Gàmbia, Itàlia, Rússia sub-21 i el País Basc, que s'estrena en un torneig oficial després d'haver estat reconeguda en l'àmbit europeu. El torneig es jugarà en sessió de tarda pel sistema de lligueta fins diumenge, en què es decidirà el campió. Rússia, una de les grans potències europees, surt com a gran favorita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)