ACB

Sada o el lideratge invisible

ACB. El base català anul·la la creativitat De Colo i eixuga els dèficits defensius de Huertas. El Barça Regal es val d'això per derrotar un València carregat de possibilitats de guanyar

La sortida de Víctor Sada dels vestuaris del Palau Blaugrana un cop dutxat i canviat va ser la imatge d'un guerrer. Coix, adolorint-se de diversos cops al cos... Havia estat el líder de la vint-i-dosena victòria del Barça Regal a la lliga ACB. La víctima havia estat un València Basket (76-72) que va mostrar una gran cara, i que es va quedar a un pas del triomf perquè en el bàndol dels de Xavi Pascual hi havia el base. Se sabia la importància de Nando de Colo, ja que no va tenir gaire problemes per practicar el seu joc contra Marcelinho Huertas. Contra Sada va ser una altra història. En l'últim període, amb el resultat equilibrat, el francès no va ni encistellar. Fins llavors va donar unes quantes lliçons: llançar, passar-la, jugar el bloqueig i continuació, etc. I a més a més, Sada va protagonitzar el segon millor partit en puntuació amb el Barça a l'ACB (12), un partit rodó per a ell, en què va excel·lir talment com un líder invisible.

El començament va ser un clínic valencià de com aprofitar els desequilibris en el base i doblar pilota rere pilota a Andrew Ogilvy. El pivot australià podia haver fet més cistelles, però la creativitat en les passades dels seus companys el superaven (8-19, m.9). La nul·la generació del Barça al pal baix els estava passant factura. Boniface N'Dong estava de baixa, però Sergiy Lixtxuk també. I van ser els de l'equip local els que van tornar a equilibrar la balança, amb Sada de puntal. Els titulars ja estaven tots asseguts al minut 7, i es van quedar a la banqueta en l'arrencada del segon quart (17-23). Els de la banqueta feien una bona feina i van propulsar els blaugrana a un segon període per emmarcar. Sada va jugar 3 minuts en aquest quart.Va fer 7 punts i va capturar 2 rebots. Ell i la resta havien fet la feina als titulars, i la piconadora local va fer que s'arribés al descans amb un resultat de 46-33, 49 a -6 en valoració en els últims 10 minuts.

A la represa Sada i Joe Ingles van ser els preferits de Pascual abans que Huertas i el lesionat Mickeal. L'avantatge es va disparar fins a 53-35 (m.23). Sis punts de Nik Caner-Medley van liderar un parcial de 0-9. Una zona plantejada per Perasovic va ajudar a reaccionar, amb De Colo tornant-se a sentir còmode contra Huertas i els valencians movent la pilota sense traves excessives. L'últim quart va començar amb un 60-55, però la defensa de Sada sobre el francès (no va encistellar fins al final) i la inspiració de Navarro en el tram final van sentenciar. Un triple de l'escorta quan faltaven 1:04 per al final va trencar el matx (75-68).

Amb dos jugadors tocats

Pete Mickeal i Xavi Rabaseda arrossegaven problemes i van passar desapercebuts. El nord-americà tenia molèsties en un genoll i el català, una lumbàlgia a l'escalfament.

Ells han llançat molts més tirs lliures que nosaltres. No és habitual. No acostumen a forçar tantes faltes
Ara mateix el València és un dels equips que juga amb més confiança i eufòria. I el que ho fa amb més intensitat
Ha estat el pitjor segon quart des de que he arribat a València
Velimir Perasovic
ENTRENADOR DEL VALÈNCIA
Víctor [Sada] ha estat qui ha canviat el partit. El lideratge invisible
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL REGAL BARÇA
Després de la classificació per a Istanbul no era fàcil preparar el partit
Víctor Sada
BASE DEL REGAL BARÇA

La crescuda de l'Olympiakòs

Pascual ahir va tenir paraules per al rival a la final a quatre d'Istanbul, l'Olympiakòs: “Són molt físics a dins. Tenen molta creació amb Law i Spanoulis. És l'equip que ha crescut més des de l'inici de l'Eurolliga. El seu punt de confiança i eufòria és brutal.” Sada hi va afegir que “serà complicat. Són molt agressius”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)