Natació

De la piscina a Hyde Park

Doblet. Erika Villaécija (CN Sant Andreu) serà la primera nedadora catalana i estatal que compaginarà la competició dins la piscina olímpica amb les aigües obertes (10 km)

Tots els Jocs són especials, però els de Londres tindran un afegit per a Erika Villaécija respecte als de fa quatre anys a Pequín. Serà la primera nedadora catalana i de l'Estat que compaginarà la competició a la piscina amb nedar fora, exactament al carismàtic llac Serpentine de Hyde Park, seu de les proves olímpiques d'aigües obertes. “És un repte personal”, va comentar ahir la barcelonina del CN Sant Andreu, que té molts números de ser l'única nedadora olímpica que faci aquest doblet a la capital britànica.

L'any passat en els mundials de Xangai ja va segellar la classificació olímpica per a la prova femenina dels 10 km gràcies a un desè lloc. El segon bitllet el va assolir dijous passat, coincidint amb la primera jornada del campionat d'Espanya Open, en superar la mínima olímpica dels 800 m lliure, la seva prova talismà i la que li ha proporcionat majors èxits internacionals en la seva dilatada trajectòria. A Màlaga va ser segona –rere Mireia Belmonte– després de superar una dura competència ja que, com va indicar, “ fins a quatre nedadores buscaven la mínima” i només hi havia dos bitllets. “Vaig fer un temps bastant bo, sobretot perquè em reservo per estar al cent per cent en els Jocs”, va comentar en referència als seus 8:27.76, que la situen entre les cinc primeres del rànquing mundial.

Durant les properes setmanes avançarà amb el programa d'entrenaments previst per tal d'afrontar amb garanties les dues proves a Londres. Començarà saltant a la piscina de l'Aquatics Centre, on la competició arrenca el 28 de juliol, per capbussar-se a Hyde Park, on les aigües obertes arrenquen el 9 d'agost.

Mantindré el programa d'entrenaments previst perquè s'ha vist que compaginar les dues coses em funciona
Estic molt satisfeta. Competir a la piscina i en aigües obertes a Londres és un repte personal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)