Opinió

Un filial cada cop menys filial

El Barça B vol ser un equip més semblant als rivals a costa de perdre identitat

Eclipsat pel rebombori dels derbis, a can Barça s'ha viscut els últims dies un fet molt esperat des de fa mesos. La sanció de la FIFA s'ha acabat, i els fitxatges que no s'havien pogut integrar a l'activitat han començat a treballar amb normalitat amb els seus equips, des dels benjamins fins al primer equip. El càstig, òbviament, també afectava el Barça B, però el reguitzell de cares noves que hi ha a l'equip de Gerard López no està directament relacionat amb la impossibilitat d'alinear-los per culpa de la sanció. Preocupat pel rendiment baixíssim del filial a segona B, el Barça ha decidit fer una senyora sacsejada i fitxar jugadors amb més experiència en la categoria. Homes més fets, amb un perfil que difícilment hauria encaixat en condicions normals. Perquè la teoria diu que en un filial hi haurien d'arribar jugadors amb perspectiva –a curt, mitjà o llarg termini– d'acabar al primer equip. És allò de prioritzar la formació que tants discursos ha omplert. Ara no. El Barça B té ara com a missió única la permanència. I per això fitxa jugadors que fa pocs mesos no s'haurien imaginat defensar la samarreta del segon equip blaugrana.

Tampoc és cap novetat que el Barça B tingui alguns jugadors amb un punt més de maduresa que la majoria. Des del club, es defensava que era necessari per competir a segona A. El més trist és que ara el filial lluita per eludir no pas el descens a segona B sinó a tercera. I, per sortir-se'n, ha decidit mirar de transformar-se en un equip més semblant als seus rivals a costa de perdre identitat i essència. De moment, ha fet mitja dotzena d'incorporacions, i encara pensa en alguna altra, tot i que té pendent la porta de sortida perquè té les fitxes ocupades. Un problema típic, de fet, d'un club normal (que no sigui filial) que vol refer l'equip a mitja lliga. Hi ha, això sí, una diferència. Gerard López té el crèdit que probablement hauria esgotat en un altre club amb els mateixos números. Posats a buscar experiència, jugadors més fets i rendiment a curt termini, no tindria sentit plantejar-s'ho també per a la banqueta?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)