Opinió

Guanyar el futur

La qualitat esportiva de Johan Cruyff i la seva transcendència com a inspirador d'una manera d'entendre el joc ja han estat reconegudes per tothom. Des d'Òmnium, volem si de cas sumar-nos de cor als homenatges des de la nostra perspectiva de compromís social i amb el país.

Per això en destaquem l'activitat incessant de la seva fundació, en un camí emprès fa molts anys. I en subratllem l'exercici absolut de la llibertat d'opinió, que era un bon estímul en un període, entre el 1973 i el 1978, que correspon als anys de la transició.

Per tant, tenia molt de valor la seva decisió de posar Jordi al seu fill, nascut a Amsterdam. Era un missatge d'agraïment al país, però significava molt més. Va ser tan important per a la Catalunya d'aquell moment com la seva principal contribució esportiva de la primera temporada: guanyar una lliga després de catorze anys i clavar un 0-5 al Santiago Bernabéu, que molta gent va celebrar sortint al carrer…

Quan anys més tard ja es va instal·lar al nostre país, va continuar demostrant el seu compromís amb un poble que ell havia conegut en una situació de renaixement i amb una gran aspiració de llibertat.

Va presidir la presentació del Diccionari Català-Neerlandès, l'any 1994, i el 2009 va acceptar convertir-se en el seleccionador català. Són dos exemples que proven aquest tarannà. Però n'hi ha una mostra més recent i d'absoluta actualitat, encara: amb el ‘Let Catalans Vote', Cruyff va posar el seu nom al costat d'altres personalitats mundials com els premis Nobel Desmond Tutu, Adolfo Pérez Esquivel i Dario Fo per reclamar que es permeti als catalans votar lliurement sobre el seu futur.

Cruyff és la persona que, quan un altre ja s'hauria retirat, va tornar a jugar amb l'Ajax i el Feyenoord i va guanyar tres lligues seguides a l'Eredivisie. Aquest esperit guanyador també és un exemple per al país.

Moltes gràcies, Johan. Nosaltres volem guanyar el futur i, en un momento dado, votarem lliurement per decidir-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)