Barça

Renovació amb Nike de 100 milions per exercici

Nou contracte. El Barça podria anunciar en unes setmanes un acord que el convertiria en el club més ben pagat del món pel que fa a la marca de roba

El FC Barcelona té previst anunciar abans que acabi aquesta temporada un acord de renovació del contracte que té amb Nike per vestir tots els equips de l'entitat i que caduca el 30 de juny del 2018. Segons explicava ahir el diari Ara, a l'acord entre les dues parts només li queden alguns serrells perquè es tanqui de manera definitiva, i convertirà el Barça en el club més ben pagat del món pel que fa a la marca de roba esportiva.

Segons el diari català, el Barça passaria a cobrar 100 milions d'euros per temporada a partir del curs vinent, i el nou contracte tindria una durada de deu anys. En aquests 100 milions estarien incloses totes les quantitats variables. Amb aquest nou contracte, el Barça superaria els 96 milions d'euros que actualment rep el Manchester United d'Adidas, el contracte més gran en aquest concepte.

Segons l'Ara, una de les grans novetats del nou contracte serà que el club català recuperarà el licensing, és a dir, que serà el Barça qui tindrà capacitat per donar llicències de qualsevol producte que no tingui res a veure amb els equipaments esportius.

El Barça, actualment, cobra 33 milions d'euros fixos per temporada del contracte de Nike, quantitat que augmenta fins als 50 milions amb variables com ara la venda de samarretes. Aquest contracte va ser signat per l'expresident Joan Laporta l'any 2006.

La renovació del contracte amb Nike és un dels reptes en l'àmbit econòmic que té la junta directiva que presideix Josep Maria Bartomeu. Un altre gran repte continua sent el contracte de patrocini. L'acord entre Qatar Airways i el Barça acaba aquest 30 de juny i, de moment, continua sense renovar-se després que les negociacions entre les dues parts quedessin aturades durant el mes d'octubre passat, quan la directiva blaugrana va demanar més diners que els que havia pactat l'exvicepresident Javier Faus, uns 60 per temporada. Fa dues setmanes, però, aquest diari va explicar que l'opció de Qatar continua sent la més valorada per la junta directiva i que en els últims mesos hi ha tornat a haver converses que podrien culminar amb l'a-nunci de renovació del contracte per una quantitat semblant a la pactada per Faus. De fet, està previst que el vicepresident Manel Arroyo, tot i la suspensió del partit que el primer equip havia de jugar a a Qatar, viatgi la setmana vinent a Doha per continuar negociant.

Ajornat el partit a Qatar

Dissabte a la nit, el FC Barcelona, després d'haver guanyat la lliga, va anunciar que el primer equip jugaria un partit amistós el dimarts dia 24 a Qatar, un partit que s'ha de jugar segons el contracte de patrocini que hi ha entre les dues parts i que cada temporada s'ha anat anul·lant per diversos motius. Tot i l'anunci del club blaugrana, aquest curs el partit tampoc es jugarà. Així ho va anunciar ahir el Barça en un nou comunicat. Segons l'entitat blaugrana, la suspensió del partit contra l'Al-Ahly l'ha demanat el govern de Qatar perquè
coincideix amb una setmana en què també es jugarà la final de l'Emir Cup i partits de la lliga local. L'Emir Cup, però, es disputa divendres, així que realment sembla que els qatarians no acceptaven les moltes baixes que hauria hagut de presentar el Barça en el partit, ja que gran part dels jugadors han de marxar amb les seves seleccions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)