ACB

Vives és el base que falta

Lliga Endesa. El Barça Lassa té molt ben encaminades les gestions per fitxar Guillem Vives (1993). Amb contracte amb el València, el club blaugrana pagarà la clàusula de rescissió

El FC Barcelona Lassa té molt avançades les negociacions per fitxar el base Guillem Vives (1,92 m, 1993) i, si no hi ha un canvi de ritme inesperat, l'actual jugador del València serà blaugrana a partir de la temporada que ve. Encara amb una més de contracte amb el club valencià, el conjunt blaugrana pagarà la clàusula de rescissió del jugador barceloní de 23 anys, una cancel·lació de la vinculació que l'uneix amb els taronja que finalment s'acostarà el milió d'euros –per abaratir-la, en l'operació hi podria acabar entrant algun jugador blaugrana amb contracte–. Format al Claret i al Joventut de Badalona –va ser verd-i-negre del 2005 al 2014, abans que els valencians paguessin 300.000 euros a la Penya per emportar-se'l–, el fitxatge de Vives s'uniria, en la posició de base, al de Tyrese Rice.

Qualitat i futur

Vives té un preu i el Barça el pagarà, convençut que des de tots els punts de vista la seva incorporació és necessària. Esportivament i també estratègicament, en clau de futur de club.

Tècnicament i tàcticament es tracta d'un dels jugadors de la seva edat més consolidats a Europa, sense que això exclogui que encara té molt marge de millora. Una evolució que, per les seves característiques, anirà arribant de mica en mica. Temporada a temporada, com ha passat en aquests dos anys que ha estat a la Fonteta. Home fiable i que comet molt poques errades, passa per ser un jugador sensacional en el dia a dia, d'aquells a qui agrada treballar i que es deixa entrenar. A més, i en cap cas es tracta d'un detall menor sinó al contrari, ni el seu tipus de joc ni el seu físic el fan carn d'NBA ni a curt ni a mitjà termini. És un base ordenat, dels que fa jugar l'equip i, per l'edat que té, ja amb una gran lectura del joc a mitja pista. Generós amb el col·lectiu, sempre se'l troba en les estadístiques d'esforç.

Perfectament complementari amb Rice, per la seva condició de català i de jugador de formació (amb rol important), la seva arribada serviria igualment per restituir aquestes mancances en la confecció de la plantilla que el Barça ha tingut en els últims anys. En l'última temporada, jugant 21,6 minuts en la Lliga Endesa, ha acreditat 6,3 punts (55% de 2, 33% de 3 i 80% en tirs lliures), 1,9 rebots, 4,5 assistències (sisè de la competició), 0,6 recuperacions i 1,7 pilotes perdudes.

Un cop es concreti l'operació, serà el tercer jugador en els últims tres estius que arriba del València, després de Justin Doellman (2014) i Pau Ribas (2015).

Reformes en el joc interior

Amb la posició de base resolta (Rice, Vives i Hakanson), el trencaclosques del Barça és en el joc interior. En la posició d'aler pivot Georgios Bartzokas treballarà amb Víctor Claver, amb Justin Doellman –finalment el club l'ha renovat, malgrat que el seu passaport de Kosova no és vàlid a l'ACB i ocuparà plaça d'extracomunitari– i amb Aleksandar Vezenkov –el jugador grec fa dies que és als Estats Units treballant individualment, tant en el seu joc com especialment en el seu físic–. On s'obren els interrogants és en la posició de cinc. Ante Tomic és inqüestionable, Moussa Diagne serà cedit i es treballa per prescindir dels serveis de Samardo Samuels i Shane Lawal. Fer-ho amb tots dos no sembla senzill, i qui tindria més números per continuar seria Lawal. Paral·lelament, es treballa per incorporar un nou jugador, un perfil de cinc físic i que jugui per sobre del cèrcol. Sense restriccions quant a la seva condició, no s'ha de descartar l'opció de renovar Joey Dorsey (extracomunitari), sobre el qual el club té una possibilitat de renovació. En tot cas, si hi ha la possibilitat de portar un jugador que el millori, es farà –agrada Bryant Dunston, exjugador de Bartzokas a l'Olympiacòs i que a més té passaport d'Armènia, però té contracte amb l'Efes–. Finalment, en el perímetre, Brad Oleson té molts números per marxar. Si se li troba un equip –a Pedro Martínez li agrada molt–, s'obriria la porta a incorporar un altre jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)