Barça

El Barça perd el control sobre Munir El Haddadi

Cessió. El jove del planter jugarà un any a Mestalla, el València aconsegueix una opció de compra i el Barça, una de tempteig, però no de recompra

El Barça va fer oficial ahir la contractació de Paco Alcácer per a cinc temporades i també la marxa de Munir El Haddadi, que jugarà aquest curs al València en qualitat de cedit. El club de Mestalla es fa càrrec de la fitxa del jugador i es reserva una opció de compra a final de temporada per 12 milions d'euros. Segons el comunicat del FC Barcelona, no hi ha cap opció de recompra per a l'entitat blaugrana, que només es reserva un dret de tempteig en cas d'un futur traspàs de Munir per part del València, així que el Barça perd el control sobre qui va ser un dels jugadors del planter que més prometien els últims anys i que va arribar fins i tot a debutar amb la selecció espanyola absoluta amb només 19 anys. L'exseleccionador Vicente del Bosque li va donar aquesta oportunitat perquè no pogués jugar amb la selecció del Marroc, que també el temptava. Munir, nascut a la localitat madrilenya d'El Escorial, és de pare marroquí i mare espanyola.

Munir, precisament, està actualment concentrat amb la selecció espanyola sub-21 que dirigeix Albert Celades. Va ser a Madrid on va passar dilluns el reconeixement mèdic amb el València, i serà presentat la setmana vinent a Mestalla. Serà després de jugar amb la selecció espanyola quan es posarà a les ordres del seu nou entrenador, Paco Ayestarán.

El davanter, que va arribar a les categories inferiors del FC Barcelona per incorporar-se al juvenil B procedent del Rayo Majadahonda, va ser una de les peces clau en la conquesta per part blaugrana de la Youth League, la lliga de campions juvenil, la temporada 2013/14. Aquell mateix any, Eusebio Sacristán el va convertir en un dels habituals del filial en la recta final de temporada. Va acabar jugant onze partits i va fer quatre gols en un curs en què el Barça B va assolir una històrica tercera plaça final.

Munir va fer la pretemporada de la campanya 2014/15 amb el primer equip i les baixes van fer que debutés de manera oficial en el primer partit de lliga que es va disputar al Camp Nou. Luis Enrique li va donar la seva confiança i Munir va marcar en el partit de la seva estrena. Tot va anar massa ràpid per al jove davanter del planter, que pocs dies després, el 8 de setembre, va debutar amb la selecció absoluta d'Espanya.

Des del dia del seu debut, Munir ha disputat un total de 45 partits oficials amb la samarreta del Barça (26 de lliga, set de Champions, vuit de copa, tres de supercopa i un del mundial de clubs) i ha marcat deu gols; l'últim, aquest curs en l'anada de la supercopa contra el Sevilla. En les dues temporades que ha estat en el primer equip ha guanyat dues lligues, dues copes, una Champions, una supercopa d'Espanya, una d'Europa i un mundial de clubs.

LES DADES

45
partits
oficials amb la samarreta del Barça ha jugat Munir El Haddadi, en els quals ha marcat un total de 10 gols.
8
títols
ha guanyat Munir com a jugador del primer equip del FC Barcelona. També va guanyar la Champions juvenil.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)