Munir, un corcó

Gol en el retorn. El futbolista cedit pel Barça al València ja va marcar contra els blaugrana a Mestalla i ahir va repetir al Camp Nou

Per filosofia de club històricament el Barça ha destacat per no vetar els futbolistes cedits amb l'habitual clàusula. És un gest elegant, però alhora una decisió que comporta riscos. Només cal mirar els números de Munir. Cinc gols ha marcat en la lliga amb el València i casualment dos han estat contra el Barça. Munir va marcar a Mestalla en el partit de la primera volta del 22 d'octubre que el Barça va guanyar amb moltíssim patiment, amb un gol de penal de Messi en l'afegit (2-3), i va tornar a superar Ter Stegen ahir al Camp Nou.

L'heroi d'aquell juvenil A que el 2014 va guanyar la UEFA Youth League a Nyon amb el Barça va ser l'escollit ahir per Voro per ocupar la punta d'atac, en detriment de Simone Zaza. Voro va apostar per la velocitat de Munir i realment el dorsal 9 del València va posar moltíssimes dificultats als seus excompanys. Doble ensurt per al Barça en els minuts 28 i 56 en dues accions a la contra conduïdes per Munir, que van trobar l'enorme resposta de Ter Stegen i Piqué in extremis, i gol en el minut 45, culminant una enorme jugada entre Carlos Soler i Gayà.

Munir ha marcat tants gols en la lliga al Camp Nou aquest curs en l'única visita amb el València (1) com en les dues anteriors sent jugador del Barça –gol contra el Getafe el curs 2015/16 i gol contra l'Elx el curs 2014/15–. La dada ho diu tot.