Barça

Elogis a Unzué i Valverde i tranquil·litat amb els cracs

Relleu a la banqueta. Robert Fernández afirma que serà ell qui escollirà el nou entrenador i està “convençut” que Messi i Iniesta renovaran; a més, descarta que hi hagi molts moviments a l'estiu

Des que Luis Enrique va anunciar el seu adeu, hi ha una gran incògnita: qui ocuparà el lloc de l'asturià? El secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, no és partidari de parlar obertament de les opcions que té damunt la taula l'entitat, però ahir al programa Què t'hi jugues! de la cadena SER va parlar dels dos noms que tenen més opcions: Juan Carlos Unzué i Ernesto Valverde. Robert va elogiar l'actual segon entrenador de l'equip assegurant: “Coneix molt bé el club, els jugadors, el sistema... i està preparat”, però no va voler vincular la seva presència a la banqueta el curs que ve amb els títols que es puguin guanyar aquest any. També va lloar Valverde, de qui creu que “està fent temporades molt bones, no només a San Mamés”. “És una persona seriosa i un bon entrenador”, va afegir sobre l'extremeny, tot i que va assegurar que ara mateix “hi ha moltes coses molt més importants” que trobar l'entrenador. Robert Fernández considera que, a més de les qualitats futbolístiques, és “vital” que el relleu de Luis Enrique sàpiga “gestionar la gran plantilla” blaugrana. El secretari tècnic va afegir que no es consulta amb els jugadors una decisió com aquesta, que és únicament seva: “Ho parlaré amb el president per veure què és el millor per al club, però la decisió és meva.” Robert respecta la voluntat de Luis Enrique de marxar i espera que ho faci “sent campió”, i va descartar la presència l'any que ve al Barça de l'entrenador de la Juventus, Massimiliano Allegri, a banda de negar que tingués una oferta del club: “No és veritat.”

El de la banqueta no serà l'únic canvi que afrontarà el primer equip a l'estiu, però Robert descarta que hi hagi tants moviments com fa un any. “Va ser una situació atípica”, va comentar, i va afegir: “En el mercat hi ha jugadors molt bons, però nosaltres tenim els millors.” L'exjugador no va voler parlar de possibles sortides, però va afirmar que no té “cap notícia” que Rafinha vulgui deixar el Barça. No va ser tan clar sobre la possibilitat d'incorporar el seu germà Thiago, però va deixar la porta oberta: “És un bon jugador, i els bons jugadors sempre estan ben vistos a can Barça.” I sobre Héctor Bellerín, un altre exblaugrana, va dir que “és jove i interessant”, però que no vol que ningú freni la progressió dels jugadors del futbol formatiu. El valencià, a més, es va mostrar “convençut” que el curs vinent pujaran alguns jugadors del filial al primer equip.

Sense patiment

Robert Fernández no va poder esquivar tampoc les preguntes sobre les renovacions de dos dels jugadors més importants de la plantilla, Leo Messi i Andrés Iniesta. El secretari tècnic està molt tranquil, i convençut que seguiran tots dos. “Messi renovarà, sempre ho he dit. És feliç a Barcelona, hi està molt a gust”, va dir Robert, que quan mira als ulls a l'argentí té la sensació “que ho té tot”. Igual de contundent va ser en parlar del capità: “Ho mereix tot. S'ha criat aquí, ho ha donat tot pel club, el club li ha donat moltes coses... És un jugador especial. No m'imagino un Barça sense Iniesta, i ell, tampoc.”

El responsable de la secretaria tècnica del Barça va parlar també de les noves incorporacions, sobretot d'André Gomes. “Té molt potencial, és jove, té força..., però necessita temps. Ha d'estar tranquil”, va dir del portuguès. Sobre Alcácer, Robert va lamentar la falta de minuts, però la comprèn: “Estant Suárez és difícil que jugui més, però això li passaria a qualsevol jugador. Sabíem que això passaria.” En canvi, va celebrar molt l'encert amb Samuel Umtiti. “El central del Barça ha de ser especial, ha de tenir sang freda i ha de cometre pocs errors. Afortunadament, està funcionant molt bé, però és jove i encara pot aprendre més, i té molt bons mestres”, va dir sobre el francès.

RENOVACIONS

“Messi renovarà, és feliç. I Iniesta és especial, no m'imagino el Barça sense ell”
“Ho parlaré amb el president per veure què és el millor, però la decisió és meva”

La junta no sap qui serà l'entrenador

En la compareixença que va fer ahir al vespre, Josep Vives va parlar de les renovacions de Leo Messi i Andrés Iniesta, així com de la possibilitat que Juan Carlos Unzué sigui el proper entrenador del Barça. Sobre la negociació amb Messi no va afegir cap novetat: “Discreció i treball, com va dir el president. Ell mateix porta la negociació, amb unes perspectives excel·lents. Quan tinguem la renovació damunt la taula, s'explicarà.” En termes similars es va expressar en parlar d'Iniesta: “Estem molt tranquils, treballem amb discreció i calma. Estem confiats i satisfets.” Pel que fa a la tria del nou entrenador, Vives va assegurar que la junta encara no sap qui és, que s'anunciarà quan acabi la temporada i que, a hores d'ara, no hi ha cap pressa. I sobre la possibilitat que el substitut de Luis Enrique sigui Unzué, només va tenir bones paraules per al navarrès:“És un magnífic professional i estem molt contents amb la seva feina.”

Unzué: “Espero no tenir temps per a la bicicleta l'any que ve”

“Espero no tenir temps per a la bicicleta l'any vinent. El moment per descansar i desactivar-me ja arribarà...” Així va parlar ahir al migdia Juan Carlos Unzué per als micròfons de RAC1, unes manifestacions que es poden interpretar com una insinuació que, com a mínim, vol continuar entrenant la temporada que ve. El tècnic ajudant de Luis Enrique va aprofitar el dia de descans per assistir a l'estrena de la Volta Catalunya i saludar el seu germà, Eusebio Unzué, patró del Movistar Team. Allà va ser on va fer aquestes declaracions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)