Barça

Un inici de lliga al ralentí

10 punts de 15. El Barça no cedia cinc punts en les primeres cinc jornades des del curs 2008/09, amb Pep

Amb els números a la mà, la baixa de Messi no arriba en el millor moment per al Barça. Una lesió del millor futbolista del món mai arriba en bon moment, però encara menys si l'equip ha signat el pitjor inici de lliga dels últims vuit anys. Des del curs 2008/09, el del primer any de Guardiola, que el Barça no cedia cinc punts en les primeres cinc jornades de la competició. Aquell any, l'equip va perdre en el debut a Los Pajaritos contra el Numància (1-0) i va empatar en la jornada següent al Camp Nou contra el Racing (1-1), abans d'alçar definitivament el vol amb tres victòries seguides contra l'Sporting (1-6), el Betis (3-2) i l'Espanyol (1-2). Números idèntics als d'aquest tercer any de Luis Enrique: 10 punts de 15 possibles. L'equip va golejar el Betis en el debut (6-2) i el Leganés a Butarque (1-5) i va guanyar en un escenari complicat com San Mamés (0-1), però l'empat de dimecres contra l'Atlético a casa (1-1) i sobretot la clatellada al Camp Nou contra un nouvingut a la categoria com l'Alavés (1-2) han impedit signar el ple de victòries que sí que va aconseguir el mateix Guardiola la temporada 2009/10 (victòries contra l'Sporting, el Getafe, l'Atlético, el Racing i el Màlaga). Tito Vilanova, el curs 2012/13 i Tata Martino, la temporada següent, també van fer el 15 de 15, una estadística que curiosament mai ha aconseguit Luis Enrique com tècnic del Barça. En el primer any de l'asturià a la banqueta, l'equip va sumar 13 punts de 15 possibles i el curs passat l'equip va signar un 12 de 15 en els cinc primers partits. La temporada 2014/15, un empat a zero a La Rosaleda contra el Màlaga en la cinquena jornada va evitar que l'equip sumés cinc victòries seguides d'inici i el curs passat la ratxa va quedar frenada també en la jornada 5, amb aquella encara recordada relliscada a Balaídos (4-1).

En clau Camp Nou, sorprèn que l'equip, al marge de l'exhibició contra el Celtic en la Champions (7-0), només hagi estat capaç de guanyar un dels tres partits de lliga que ha disputat (contra el Betis). El 4 de 9 a casa contrasta, de moment, amb els bons resultats lluny de l'estadi, on l'equip només ha encaixat un gol i n'ha fet sis, amb victòries a San Mamés i Butarque.

La fredor de l'estadística, però, no explica el moment real de l'equip. El Barça no és líder únicament perquè és víctima de l'accident del dia de l'Alavés, però l'empat contra l'Atlético entra dins del que és previsible. El Barça de Luis Enrique, a més, s'ha mostrat en el passat com un excel·lent corredor de fons i tot i no fer el ple de victòries els anys anteriors, sempre ha acabat guanyant la lliga, cosa que no va passar, per exemple, amb Martino a la banqueta quan l'equip, per contra, sí que va fer el 15 de 15.

L'equip ha perdut punts, però no sensacions. Això és molt llarg. Pocs senyals d'alarma significatius, ara per ara. Només toca enlairar-se.

LA DADA

L'equip mai ha fet el 15 de 15 amb Luis Enrique, però sempre ha acabat campió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)