Barça

Iniesta s'obre com mai en ‘La jugada de la meva vida'

Novetat editorial. El manxec va presentar ahir les seves memòries, escrites en col·laboració amb els periodistes Marcos López i Ramon Besa, en què explica com viu la vida i l'esport

La sala de l'últim pis d'El Corte Inglés de Maria Cristina va quedar molt petita per acollir l'acte de presentació de La jugada de la meva vida, les memòries d'Andrés Iniesta, escrites en col·laboració amb els periodistes Marcos López, d'El Periódico de Catalunya, i Ramon Besa, d'El País, i publicades per l'editorial Malpaso. No hi faltava ningú. Ni les persones més importants de la seva vida, la dona i els fills, ni la seva família –pares, germans, cunyats i sogres– ni la plana major del club, encapçalada pel president, Josep Maria Bartomeu. Tothom va voler fer costat a Iniesta el dia del tret de sortida d'un llibre en què s'obre de bat a bat perquè la gent el pugui conèixer millor.

Un gest que, com molt bé va recordar Marcos López, gairebé cap esportista d'elit espanyol s'ha atrevit a fer. “Hi ha molta sinceritat i honestedat en el llibre. Iniesta s'ha buidat, està escrit amb el cor”, va assenyalar el periodista Raül Llimós, presentador de l'acte. “És una obra d'art escrita a sis mans”, va reblar. Tenint en compte que Iniesta té 33 anys i que ni tan sols està retirat, la pregunta sobre la raó per la qual s'havia aventurat a escriure unes memòries era obligada. “Fa molt temps que tenia aquesta il·lusió i que tenia una cosa a dins que volia compartir, i expressar el que ha estat la meva vida i moments molt importants. També com interpreto l'esport. És clar que em queda molt per viure, però el que queda reflectit aquí és com veig la vida i l'esport”, va explicar el protagonista. El manxec va admetre que l'obra està feta amb “pur sentiment” i que ha explicat les coses “amb naturalitat”. No es va estar d'agrair als dos periodistes que l'han ajudat “dos fenòmens” per tota la feina que havien fet i va detallar que l'experiència els havia enriquit a tots tres.

Marcos López va revelar que Iniesta li va proposar escriure el llibre el mes de maig del 2012, però que s'havia anat allargant per culpa d'alguns episodis, com per exemple, la mort de Tito Vilanova. “Ha estat un privilegi que l'Andrés ens hagi permès entrar en la seva vida. No és fàcil desxifrar-lo, perquè és senzill però complex. És taure, i molt tossut, ha estat a sobre del llibre constantment. Estava connectat de 8 del matí 1 de la matinada.” Ramon Besa va deixar molt clar que abans d'escriure el llibre s'havia de definir molt bé el “to” i que no volien que fos “carrincló”. Calia fer un treball de camp per reflectir molt bé com pensava l'Iniesta. Per fer les memòries, els autors han parlat amb més de 100 persones, i ahir tampoc es van voler oblidar de donar-los les gràcies. “La disposició dels jugadors del Barça i el Madrid ha estat impressionant”, va afegir Marcos López.

Sobre els moments difícils en la vida d'Iniesta, com quan va morir Jarque i va estar lesionat, també se'n parla, i ahir el manxec va destacar que si se'n va sortir va ser gràcies al fet d'estar envoltat d'un entorn que estima i l'estima: “Forma part de la vida superar adversitats, però el més important és rodejar-te de la teva gent i avançar.”

COAUTORS

Tots dos van voler destacar que l'Andrés va ser exigent i que es va obrir moltíssim
“Fa molt temps que tenia aquesta il·lusió, que tenia una cosa a dins per compartir”

“Volem que es recuperi bé”

Al marge de la presentació de les memòries, Iniesta també va parlar de l'actualitat del club, que està marcada per la lesió de Messi i l'empat contra l'Atlético de Madrid. “Tots desitgem que Leo estigui amb nosaltres, perquè l'equip és més fort amb ell, però quan passa això cal fer un pas més i seguir guanyant i millorant. Els títols els guanyen les plantilles. La plantilla serà la que aconseguirà els títols. Volem que Leo és recuperi bé, sobretot”, va assenyalar. Sobre l'empat contra els de Simeone i la situació de l'equip va reclamar calma, perquè està convençut que van pel bon camí. “Perdre els punts és el que ens molesta i ens fa mal. Però ha passat, i només ens queda corregir el que fem malament i seguir avançant. No és el que tots volíem, però crec que l'equip segueix estant bé, esperant que els lesionats tornin al més aviat possible. Estem en la línia correcta.” Iniesta també va defensar l'actuació de Mascherano i va explicar que donarien suport a Aleix Vidal si ho està passant malament.

Cap polèmica sobre la seva renovació

Iniesta va voler deixar molt clar que no té cap problema amb el club i que la seva intenció és retirar-se de blaugrana. Va haver de sortir al pas per algunes informacions que apuntaven que tindria problemes per a una futura renovació. “No haig d'aclarir res. Són titulars malintencionats. No necessito enviar missatges per la premsa, i encara menys al president i al meu club. El president sap el que penso.” El manxec també es va felicitar per la renovació de Busquets, que ahir es va fer efectiva. “Valoro molt positivament la renovació de Busquets, pel jugador que és, ha estat i serà. És imprescindible. Cada cop serà més important. És fonamental per a l'equip”, va afirmar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)