Barça

El rival

Douglas Pereira dos Santos (Sporting de Gijón)

Ja és hora de despertar-se

Set dies després de debutar al Calderón, Douglas es podria estrenar avui a El Molinón coincidint amb la visita dels qui no fa encara ni un mes eren els seus companys

Tot i la seva absurda i petita lesió als glutis després d'haver dormit en una mala postura en el viatge en autocar de Vigo a Gijón, ha entrat en la llista de convocats d'Abelardo

“Li garantim tranquil·litat. La resta vindrà sola, perquè de matèria primera n'hi ha”, assegura Nico Rodríguez

Luis Enrique, Abelardo, Quini, Julio Salinas, Iván Iglesias, Enrique Morán, Botía, Castañer, Paredes, Juan Areitio, Manuel Badenes, Emilio Aldecoa, Xavi Escaich, Jaume Peiró, Luis Soto... la llista és llarga. Són molts els futbolistes que saben què és haver vestit les samarretes del Barça i de l'Sporting. De tots ells, només un ha fet el viatge d'anada i tornada Gijón-Barcelona-Gijón. Enrique Castro, Quini, un mite de l'sportinguisme i també del barcelonisme. Estimat allà i estimat aquí. 447 partits sumant els dos clubs.

Quatre d'aquests testimonis seran avui a El Molinón (16.15 h). Dos estaran a la banqueta, com a màxims responsables dels dos equips,un té possibilitats de ser a la gespa i l'altre veurà el partit des de la graderia. Tercer cara a cara entre Luis Enrique i Abelardo a primera divisió com a tècnics del Barça i l'Sporting i primer retrobament de Douglas amb els qui no fa encara ni un mes eren els seus companys de vestidor. El quart, Xavi Torres, que ha arribat a Gijón també aquest estiu després de tres temporades al Betis i del seu pas pel Getafe, el Llevant i el Màlaga després de deixar Barcelona, ha quedat fora de la convocatòria. Si juga avui, Douglas s'enfrontarà per primera vegada amb el conjunt blaugrana en el que significaria, a més, el seu primer partit oficial a El Molinón. Cedit pel Barça per una temporada al club asturià –recordem que és el Barça qui es fa càrrec de la fitxa salarial del futbolista–, Douglas va debutar dissabte al Calderón contra l'Atlético, però dimecres no va tenir continuïtat a Balaídos contra el Celta de Berizzo. Amb el Barça, en la lliga, el brasiler va jugar tot just 112 minutets en dues temporades. Dotze minuts el curs passat contra el Rayo al Camp Nou, menys de mitja hora contra el Dépor en la seva primera temporada al club i una única titularitat, aquell 24 de setembre del 2014 contra el Màlaga, a La Rosaleda, en un debut marcat per una pèssima actuació personal que va generar moltíssimes crítiques. No gaire més positiu ha estat el seu doble debut amb l'Sporting. En la seva primera presa de contacte amb el seu actual equip en l'amistós de fa unes setmanes contra l'Eibar va acabar amb una sobrecàrrega als bessons i en el seu debut oficial al Calderón l'Sporting va encaixar un incontestable 5-0. Lesió i maneta. Abelardo li va donar l'extrem dret. Amb Lillo com a amo del lateral dret, i amb Lora a la recambra, el tècnic va apostar per avançar-lo de posició, possiblement també en part per tal de no exposar el brasiler tot just començar i en un escenari com el Calderón, amb Griezmann, Gameiro, Fernando Torres i companyia.

“El que garantim a Douglas aquí a Gijón és normalitat d'un club més humil i la tranquil·litat que necessita qualsevol futbolista per rendir a un bon nivell. Li estem fent veure que aquí té el suport de tothom. La resta, el seu futbol, vindrà sol, perquè la matèria primera hi és”, assegura el director esportiu de l'Sporting, Nico Rodríguez, en declaracions a L'Esportiu. Abelardo i l'Sporting han apostat fort pel brasiler. A Gijón, lluny de la pressió mediàtica i de l'acomplexament personal experimentat en tot un gran club com el Barça, confien a ser capaços d'aportar-li la confiança necessària per tal que pugui demostrar realment les seves veritables aptituds, o com a mínim més rendiment que el nul protagonisme de les dues últimes temporades. Ara per ara, però, Douglas ha fet parlar més a fora del camp que a dins. Gijón podria ser un niu idoni per créixer i tornar a sentir-se futbolista, però fins ara hi ha hagut més notícies surrealistes que futbol. Esperpèntica la seva lesió als glutis per haver-se adormit en una mala postura tornant amb autocar amb l'equip dimecres a la nit de Vigo. Dijous es va veure obligat a fer treball específic al gimnàs per aquestes molèsties, i ara mateix la seva presència contra el Barça, tot i estar convocat, depèn de la seva evolució.

“Aquesta és una setmana especial. Sempre ho és jugar contra el Barça. Si volem tenir possibilitats haurem de jugar al cent per cent i ser compactes al darrere, sense cometre errors”, confessava el mateix Douglas dijous al web oficial del club asturià. “He vingut a sumar”, afegia. De moment, un aterratge estrany, amb mal peu i mal cul.

8
títols
amb el Barça (dues lligues, dues copes, una Champions, un mundial de clubs, una supercopa d'Espanya i una d'Europa).
112
minuts
amb el Barça en la lliga. 90 n'acumula amb l'Sporting.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)