Barça

“No serà diferent de quan Messi va faltar l'any passat”

Luis Enrique. L'asturià destaca les dificultats que el seu equip trobarà aquesta tarda contra l'Sporting i assegura que confia en la resposta de la seva plantilla en absència del Pilota d'Or

El dia abans de viatjar a la seva terra per enfrontar-se amb l'equip del seu cor, l'Sporting de Gijón, Luis Enrique va comparèixer davant la premsa més previngut que de costum. Que ja és dir. No han estat pocs els assumptes delicats que han esquitxat l'actualitat blaugrana des de la seva darrera aparició, dimecres passat, a l'estadi, un cop acabat el partit contra l'Atlético de Madrid. Tot i això, la primera pregunta va ser sobre el rival: “Després de la gesta de la temporada passada, era lògic que reforcessin la plantilla. Tenen la mateixa idea futbolística, amb Pitu Abelardo, i és un conjunt amb les mateixes característiques: pressió, intensitat i sent un bloc durant els noranta minuts. Especialment a El Molinón serà un equip complicat, contra el qual ens costarà fer circular la pilota. Ens pressionaran de valent i serà complicat, com cada partit fora de casa.” Més endavant, el tècnic va tornar a fer referència al partit d'avui: “No serà un duel semblant al de Butarque, però l'Sporting és molt intens i pressiona bé en camp propi. Tindrà la seva complicació, deixant de banda el marc i el suport de la seva afició. Requerirà una gran versió nostra.”

“Estem a un nivell altíssim”, va assegurar Luis Enrique sobre l'estat físic del seu equip en aquest punt del curs. “Hem fet rotacions, ara vénen tres partits difícils, però els jugadors estan en un gran moment. En el futbol, la preparació física no és específica per a un mes ni per a un partit”, va afegir. Quant als possibles substituts de Sergio Busquets, que dimecres va haver de deixar la gespa per culpa d'un procés febril, l'asturià va repetir una llista de noms ja sabuda: “Mascherano, Sergi Roberto, André Gomes, Rakitic... Tenim opcions.” En canvi, quan li van preguntar si la cessió de Douglas a l'Sporting està sent positiva, es va mostrar rotund: “Creus que he de valorar la cessió en la jornada cinc? Espera't a la 38.”

El tema central de la roda de premsa va ser, en tot cas, Messi i la seva obligada absència de tres setmanes per culpa d'una lesió a l'adductor dret. D'entrada, Luis Enrique no va respondre a les manifestacions del seleccionador argentí, Edgardo Bauza, que va insinuar que el Barça no cuida el jugador perquè l'utilitza en tots els partits. “L'única realitat en aquest tema, que dóna per a moltes versions, és que tots busquem el bé de Messi i el de tots els jugadors. Que estigui lesionat qualsevol jugador és una mala notícia, si és el millor del món és una pèssima notícia per a tothom. A partir d'aquí, no entro en aquest món d'opinions que només enterboleixen la situació”, va dir. El tècnic va valorar la baixa del Pilota d'Or fent referència al que va succeir la temporada passada: “Per desgràcia, Messi va faltar l'any passat durant dos mesos i mig, però l'equip va reaccionar. Amb ell som més forts, però sense ell tenim recursos suficients per poder superar els rivals, i aquest és l'objectiu. Per guanyar títols es necessita tota la plantilla. Així es poden superar moments com aquest.”

No va voler donar “pistes al rival” quan li van preguntar sobre la possibilitat de canviar el dibuix tàctic per tal que es noti menys la baixa de Messi, ni va voler particularitzar en Neymar la responsabilitat de substituir l'argentí. “Espero la millor versió de tots els jugadors. Igual que quan hi ha Messi, també demano el mateix. No demanaré un extra. Ara l'equip haurà de buscar moviments que amb Messi no es donen, és evident”, va comentar Luis Enrique. “No veureu res diferent de la temporada passada quan va faltar Messi”, va sentenciar també. Per a Paco Alcácer, que avui podria tenir la seva oportunitat en l'onze titular, va tenir bones paraules: “No ha de demostrar res perquè ha deixat clar el seu talent, és internacional. A banda de l'adaptació, és evident que li anirà bé disposar de minuts. A banda d'això, tinc moltes opcions per suplir la baixa de Leo, i hi ha molts jugadors que poden aportar-nos un bon rendiment.”

LES FRASES

Tots busquem el bé de Messi. A partir d'aquí, no entro en aquest món d'opinions que només enterboleixen la situació
Sense Messi tenim recursos suficients. Ara l'equip haurà de buscar moviments que amb Messi no es donen, és evident

“Aleix Vidal? Les meves decisions parlen per si soles”

Per quarta vegada consecutiva, Aleix Vidal va quedar fora de la llista de convocats. Una estona abans de fer-se pública la relació de jugadors citats per jugar contra l'Sporting, Luis Enrique va parlar sobre el lateral dret tarragoní a la sala de premsa de la ciutat esportiva. “No tinc queixa sobre l'Aleix, s'entrena d'allò més bé. Està intentant revertir una situació que no és beneficiosa per a ell. Si hi ha un entrenador amb el qual un jugador que no compta pot canviar la situació, aquest sóc jo.”

Pel que fa a la polèmica imatge acompanyada d'unes emoticones que Vidal va publicar dijous a Instagram i que va esborrar tot seguit, l'entrenador blaugrana no hi va voler donar importància: “Em sembla perfecte el que opinin en les xarxes socials. És la seva vida, tots els meus jugadors poden decidir si tenir Instagram o el que vulguin. Per altra banda, les meves decisions parlen per si soles.”

Coses que no són futbol

La decisió de l'Audiencia Nacional de reobrir el cas Neymar era una pregunta obligada per a Luis Enrique, que va afirmar que confia en la reacció del brasiler: “Si hi ha un jugador acostumat a diverses situacions és Neymar. Si hi ha un equip acostumat a coses que no tenen a veure amb el futbol és el Barça.” Per altra banda, el tècnic va comentar les declaracions de Luis Suárez sobre la imatge publicada per Filipe Luís de les ferides que es va fer al Camp Nou, suposadament per part de l'uruguaià. “L'única conclusió que en trec és que Luis Suárez no té intenció d'ofendre ningú. Ara bé, en aquest món les males interpretacions estan a l'ordre del dia”, va etzibar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)