Barça

futbol

barça

Una acusació més per part del Comitè de Competició

Plou sobre mullat. En els últims mesos, des de Madrid no hi ha hagut miraments per malmetre la imatge del Barça i de les seves estrelles

L'episodi viscut ahir, amb les acusacions del Comitè de Competició als jugadors del Barça en la seva resolució sobre els incidents de Mestalla, no és el primer dels últims mesos en què la imatge del FC Barcelona, i dels seus futbolistes, s'ha vist embrutada des de les institucions de l'Estat espanyol i el seu aparell mediàtic. L'espectacle que, el mes de juny passat, va envoltar el judici a Leo Messi i el seu pare, per suposat frau fiscal, n'és un clar exemple. La fotografia de l'estrella del Barça davant del jutge, o entrant a l'Audiencia Nacional, va ocupar portades i tertúlies en la gran majoria de mitjans de comunicació, esportius o no, de Madrid. En la darrera jornada d'aquest judici, l'advocat de l'Estat, Mario Maza, va arribar a comparar Messi amb “el capo d'una estructura criminal”. Maza, per cert, va mantenir la petició de 22 mesos de presó per als Messi, pare i fill, tot i que el ministeri públic demanava l'absolució del futbolista del Barça.

Dues setmanes abans de les desafortunades paraules de l'advocat de l'Estat sobre Messi, el Barça jugava, a l'estadi Vicente Calderón, la final de copa contra el Sevilla i fins a 48 hores abans del partit els seus aficionats no van saber si hi podrien entrar amb banderes estelades. La delegació del govern espanyol a Madrid, encapçalada per Concepción Dancausa, havia anunciat la prohibició en considerar que l'exhibició d'estelades i altres símbols independentistes podien incitar a comportaments violents o de menyspreu a les persones participants en l'espectacle esportiu. A Catalunya les reaccions no es van fer esperar, i tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, van manifestar que no assistirien al partit si persistia la prohibició. Les entitats sobiranistes també van reaccionar: l'associació de juristes Drets, com havia fet el propi club, va presentar recurs contra la delegació del govern a Madrid i el jutge hi va fallar a favor, com a mesura cautelar.

Però si hi ha un nom relacionat amb el Barça que ha estat, i està, en el punt de mira de Madrid és el de Neymar Junior. Abans d'acusar-lo de provocador i de demanar una sanció per ell pel que va passar dissabte a Mestalla, tot i que va ser qui va rebre el cop d'ampolla, els altaveus mediàtics de la capital espanyola s'han fet ressò, amb especial acarnissament, del que s'ha derivat del seu irregular fitxatge. La justícia espanyola, en aquest sentit, tampoc no ha tingut miraments amb el brasiler. L'últim capítol ha tingut lloc a final de setembre, amb l'ordre de l'Audiencia Nacional al jutge José de la Mata que reobrís la causa contra Neymar i el seu pare per estafa i corrupció entre particulars, després que la fiscalia i l'empresa brasilera DIS presentessin recurs el mes de juliol.

MESSI AL JUTJAT

L'advocat de l'estat, Mario Maza, va comparar Messi amb un capo de la màfia

DANCAUSA

La delegació del govern a Madrid va voler prohibir les estelades a la final de copa

NEYMAR

A petició de la fiscalia, s'ha reobert la causa contra el brasiler pel cas DIS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)