Barça

Zubizarreta enceta un nou repte post-Barça a Marsella

Nova etapa. Un any i nou mesos després de ser cessat com a director esportiu blaugrana, ocuparà el mateix càrrec a l'Olympique

Andoni Zubizarreta va ser presentat ahir com a nou director esportiu de l'Olympique de Marsella, avalat per l'experiència adquirida en el mateix càrrec a l'Athletic Club –del 2001 al 2004– i al Barça –del 2010 al 2015–. “Vaig treballar en dos clubs amb una gran personalitat futbolística. L'Olympique també concentra aquesta passió i bonica relació amb els seus aficionats”, va destacar l'exporter, que enfoca aquesta nova etapa com “una gran oportunitat personal i per descobrir el futbol francès.” Alguns dels col·laboradors amb qui ha treballat el podrien acompanyar, tot i que: “Cal esperar una mica abans de prendre aquest tipus de decisions”, segons va puntualitzar.

La nova etapa professional de Zubizarreta arriba un any i nou mesos després de ser destituït com a director esportiu blaugrana –el 5 de gener del 2015 per ser exactes– a causa de la tempesta esportiva i institucional que va esclatar després que l'equip ensopegués a Anoeta (1-0) i a les seves posteriors declaracions atribuint a Josep Maria Bartomeu la responsabilitat per la sanció de la FIFA. Zubizarreta havia arribat al càrrec quatre anys i mig abans –juny del 2010–, coincidint amb l'elecció de Sandro Rosell com a president del club. Durant aquest període, va gestionar quinze fitxatges, entre els quals van destacar els de Mascherano (2010), Cesc (2011), Rakitic (2014) i Luis Suárez (2014).

Després de fer de comentarista esportiu per a una cadena de televisió durant els últims mesos, l'exblaugrana s'embarca ara en l'ambiciós projecte que té per a l'Olympique de Marsella el multimilionari nord-americà Frank McCourt, que va aconseguir el control del club la setmana passada. A banda de Zubizarreta, l'altre nom propi del projecte és l'entrenador Rudi Garcia, que ha ocupat la plaça de Frank Passi a la banqueta. Per rellançar l'Olympique, McCourt va assegurar que invertiria 200 milions d'euros durant els propers quatre anys. Un bon pessic que Zubizarreta haurà de gestionar.

CLUB HISTÒRIC

“L'Olympique té personalitat futbolística, com l'Athletic i el Barça”, va indicar
Es preveu que disposi de 200 milions en quatre anys per rellançar el club francès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)