Barça

futbol

Barça

El Barça es deslliga de Tebas

Resposta. El club exigeix que el TAD actuï contra el comitè de competició i el president de la LFP, a qui retira la confiança, per les seves valoracions “inadmissibles” sobre el comportament dels jugadors del Barça

Poques hores després de reprovar en un comunicat les inversemblants valoracions dutes a terme pel comitè de competició en referència a l'actitud dels jugadors del Barça en ser agredits a Mestalla, el FC Barcelona va anar ahir a la tarda més enllà i va anunciar que exigirà que el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) obri els procediments disciplinaris que corresponguin a Javier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), i als membres del comitè de com petició de la FEF, “per les manifestacions i les valoracions inadmissibles sobre el comportament dels jugadors del Barça en ser agredits en el partit de dissabte contra el València”. D'aquesta manera, el club posarà els dos casos en coneixement de Miguel Cardenal, secretari d'estat per l'Esport i president del Consell Superior d'Esports (CSD), perquè els traslladi al TAD.

El comunicat del Barça, a més, va anar acompanyat d'unes declaracions de Josep Maria Bartomeu als mitjans oficials del club, en què el president blaugrana va atacar amb duresa les valoracions dutes a terme dimarts per Javier Tebas, que va acusar els jugadors del Barça d'exagerar les agressions i que es va referir a l'impacte de l'ampolla d'aigua en Neymar i en Suárez com un “joc de bitlles”. “Les persones que estem al capdavant dels estaments del món del futbol hem de transmetre tranquil·litat, i el senyor Tebas, amb les seves declaracions, ha posat més llenya al foc. Són declaracions irresponsables, impròpies d'un dirigent, ja que fomenten la violència, i no poden quedar en un no res. Abans de parlar s'ha de pensar. El Barça defensarà els seus jugadors i els seus interessos”, va afirmar Bartomeu. El dirigent blaugrana, a més, va anar més enllà i va confirmar que com a conseqüència d'aquests fets el club retira la confiança a Tebas. “Fets com aquests fan que el Barça perdi la confiança en el senyor Tebas, a qui hem escollit tots els clubs. Ell ens ha de defensar a tots i assegurar la bona relació entre els jugadors i els clubs, i és evident que amb les seves declaracions això no s'ha complert.”

D'altra banda, Josep Maria Bartomeu també va transmetre la posició del club respecte a les dures acusacions dutes a terme dimecres per Paco Rubio, el president del comitè de competició de la FEF, que va titllar de “reprotxable” el comportament dels jugadors del Barça, als quals va acusar d'exagerar en el moment en què els va impactar l'ampolla llançada des de la graderia. “El comitè de competició no existeix per fer valoracions sobre l'actitud dels jugadors. Existeix per analitzar accions punibles o no que han succeït al terreny de joc. Les seves valoracions no tenen cap sentit, i per aquest motiu les durem també al TAD, perquè siguin analitzades i, si es considera que generen violència, perquè siguin sancionades com correspongui”, va etzibar Bartomeu.

Tebas es defensa

La resposta del president de la LFP no es va fer esperar i poc després del comunicat del FC Barcelona hi va dir la seva. “Per a mi és un tema tancat, però el Barça té tot el dret a acudir al TAD. Estic segur que les meves paraules no són violentes”, va afirmar Javier Tebas, que va reiterar que no es penedeix del que va dir i va negar que ell persegueixi el Barça. “Al president del FC Barcelona i a molts mitjans els vull recordar que sóc el mateix Javier Tebas que va sortir a defensar Messi quan va ser condemnat, el mateix que va defensar Bartomeu i Rosell quan van ser imputats i el mateix que va dir que no considerava cap insult al Madrid el que va dir Piqué en referència a Kevin Roldán. No tinc res en contra del Barça. La meva família és de Barcelona, tinc molts familiars que són del Barça i ells saben que els tinc el màxim respecte”, va afegir. Tebas, a més, va negar que les seves declaracions tinguin res a veure amb el seu declarat madridisme. “El president de la LFP no ha de ser neutral, sinó independent. Jo no sé mentir i sóc del Madrid, però vull recordar que el Real Madrid té cinc demandes impulsades per mi.”

Un agressor ‘anònim'

D'altra banda, ahir es va viure un nou episodi en la recerca de l'autor del llançament de la famosa ampolla que va impactar en Neymar i Luis Suárez, ja que va transcendir que el València no només ja l'ha identificat, sinó que fins i tot ja li ha comunicat la sanció. Paradoxalment, el comitè antiviolència admet que no pot actuar en contra de l'agressor perquè el club valencianista encara no li ha traslladat el nom i cognoms. Segons mitjans propers al València, el club no ha oficialitzat la identificació de l'agressor perquè es tracta d'un menor d'edat que, tot i no tenir precedents violents, serà expulsat de Mestalla indefinidament.

LES FRASES

Són declaracions irresponsables que fomenten la violència. Retirem la confiança a Tebas
Josep Maria Bartomeu
president del fc barcelona
Estic segur que les meves paraules no són violentes, per mi és un tema tancat. No tinc res en contra del Barça
Javier Tebas
president de la lFP

Proposta de mocadorada en el minut 12

Fer una mocadorada en el minut 12 – el número representatiu de l'afició– del FC Barcelona-Granada de dissabte que ve. Aquest és l'acte de protesta que van impulsar ahir els grups d'animació del Barça, a iniciativa de Seguiment FCB, per mostrar el seu rebuig a Javier Tebas, el president de la LFP, i el comitè de competició de la FEF per les seves darreres valoracions en contra dels jugadors del FC Barcelona després de ser agredits en el partit contra el València. L'acte de protesta es va engegar ahir a la tarda a través de les xarxes socials i en poques hores va rebre un bon nombre d'adhesions.

La LFP recull els insults contra Catalunya, el Barça i Messi

A diferència del que opina Tebas, en l'escrit que setmanalment fa la LFP sobre les actituds xenòfobes o insultants dels partits de la jornada no s'esmena la suposada provocació de Neymar, el causant segons el president de l'organisme del llançament d'objectes per part de l'afició del València. En l'escrit, en canvi, sí que es recullen els insults que van fer part de l'afició del València en contra de Catalunya, el Barça i Messi. “Durant la celebració del gol [2-3] per part dels jugadors visitants, uns 1.000 aficionats locals, pertanyents al grup conegut com a Curva Nord, van entonar, de forma coral i coordinada, “puta Barça i puta Catalunya”, sent secundats per aficionats d'altres zones de l'estadi”, recull l'escrit, que també fa referència a altres insults en contra del Barça i Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)