Barça

El clàssic parla croat

Avui, rivals. Rakitic, Modric i Kovacic no coincidien com a titulars des del Croàcia-Bulgària de l'octubre del 2015. Mateo debutarà en un clàssic

Ivan Rakitic, Luka Modric i Mateo Kovacic són tres habituals de les llistes d'Ante Cacic. Curiosament, cap dels tres va disputar l'últim amistós Irlanda del Nord-Croàcia (0-3) del 15 de novembre, a Belfast, en l'última aturada per seleccions. Els dos primers van tornar abans a Barcelona i Madrid, amb permís del seleccionador, i Kovacic va ser baixa per precaució perquè arrossegava molèsties al turmell esquerre. Curiosament, no han coincidit tots tres damunt la gespa des del Croàcia-Bulgària (3-0) del 10 d'octubre del 2015, a Zagreb, abans de l'Eurocopa. Un únic cas en els últims setze partits de la selecció croata. Allà, Rakitic acostuma a ocupar posicions més avançades que al Barça, normalment a la mitja punta, i Kovacic acostuma a ser l'alternativa de Modric. Canvi habitual d'home per home de Cacic. Cromo per cromo a la selecció, complements al Real Madrid de Zidane.

Amb Kroos lesionat i amb Casemiro que tot just va reaparèixer dimecres en la copa del Rei contra la Cultural Leonesa després de setmanes i setmanes de baixa, la parella Modric-Kovacic serà titular avui al Camp Nou. Rakitic, tot i haver baixat les seves prestacions en les últimes setmanes, també s'entreveu un fix en l'onze de Luis Enrique, ocupant l'interior dret, si no hi ha sorpreses. Companys de selecció compartint onze titular fa més d'un any contra Bulgària, rivals avui.

Serà el cinquè clàssic per a Rakitic. En cap dels anteriors ha completat els 90 minuts. El balanç, dues victòries i dues derrotes. El seu repte, marcar a l'etern rival amb la samarreta blaugrana, com el doblet que va aconseguir amb el Sevilla just la temporada abans d'aterrar a Barcelona, en aquell boig Madrid-Sevilla del 2013 (7-3), aleshores amb Diego López, ara a l'Espanyol, sota els pals. Modric tampoc sap què és marcar al Barça. Nou clàssics acumula el dorsal 19 del Madrid (set en la lliga i dos en la copa). Amb ell, Zidane ha recuperat la brúixola i el talent. Kovacic, el tercer futbolista del Madrid que més passades connecta (530), debutarà en un clàssic. Mai ha jugat al Camp Nou. Tampoc amb l'Inter i el Dinamo de Zagreb.

LES XIFRES

9
clàssics
ha jugat Modric. El superen Sergio Ramos, Cristiano, Marcelo, Pepe i Benzema.

LES XIFRES

530
passades
ha enllaçat Kovacic en la lliga. És el tercer millor del Madrid, superat per Kroos i Varane.
4
clàssics
ha jugat Rakitic. Curiosament, mai ha completat els noranta minuts.
2
gols
ha marcat al Real Madrid. Tots dos amb la samarreta del Sevilla, el 2013.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)