Barça

futbol

derbi

El controvertit Mateu Lahoz, escollit per arbitrar el derbi

Designació. El col·legiat valencià és un dels menys desitjats pels blaugrana pel seu criteri permissiu, tot i que el balanç general pel que fa als resultats obtinguts és positiu

Antonio Miguel Mateu Lahoz és l'àrbitre designat per dirigir el derbi del proper diumenge 18 de desembre al Camp Nou i que correspon a la setzena jornada de lliga. Després d'acumular nou temporades a primera divisió, es tracta d'un dels noms més coneguts de l'arbitratge espanyol, que s'ha guanyat la fama de permissiu pel que fa al joc de contacte. Precisament aquest particular criteri ha fet que sigui un dels àrbitres que menys agrada al vestidor blaugrana. Xavi Hernández, en unes declaracions del 2012, va comentar que Mateu “desconcerta els dos equips” i que “no assenyala faltes que són molt clares”.

Tot i això, el balanç de resultats obtinguts pel Barça amb el col·legiat valencià és força positiu. L'ha xiulat en 26 ocasions, de les quals 21 corresponen a la lliga, en què no s'ha registrat cap derrota (17 victòries i 4 empats). Per contra, les xifres no són tan bones per als blaugrana quan s'han topat amb Mateu en la copa i la supercopa: 2 victòries, 1 empat i 2 derrotes. De fet, aquestes derrotes –les dues contra el Madrid– van costar dos títols. La primera correspon al duel de tornada de la supercopa 2012/13, quan el conjunt blanc es va imposar 2-1 i va capgirar el 3-2 de l'anada al Camp Nou. L'altra va ser en la final de copa del 2014, que també es va resoldre a favor del Madrid (1-2).

Pel que fa a la trajectòria de l'Espanyol amb Mateu, el resultat no és gaire encoratjador per als blanc-i-blaus, que només han guanyat en 3 dels 15 duels amb el valencià de col·legiat.

El del 18 de desembre serà el segon derbi barceloní per a Mateu, que ja va dirigir el de la lliga 2014/15 jugat a Cornellà-el Prat. El duel, corresponent a la 33a jornada, va acabar amb victòria blaugrana per 0-2. El valencià va expulsar Alba (53') i Héctor Moreno (91') per protestar: “La primera targeta ha estat per protestar, perquè entenia que era córner. En la segona, li he dit: «Sempre igual, sempre a mi», i res més. Sempre he tingut problemes amb ell, sempre salta. No li he faltat al respecte. Moltes vegades vaig a parlar-li bé, cara a cara, i no vol parlar”, va lamentar aquell dia Alba, molest per l'expulsió.

Aquest derbi estarà precedit per la tensió viscuda el curs passat, quan entre el 2 i el 13 de gener del 2016 el Barça i l'Espanyol es van enfrontar fins a tres cops entre la lliga i els vuitens de la copa. Els blaugrana van denunciar la duresa emprada pels blanc-i-blaus i la crispació va anar més enllà del camp, amb picabaralles entre els jugadors. La tensió es va rebaixar amb el pas del dies, però el factor emocional que defineix un derbi ampliarà el focus sobre l'actuació de Mateu Lahoz.

REPETEIX

Mateu va dirigir el derbi del curs 2014/15 a Cornellà-el Prat, resolt amb un 0-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)