Barça

El Barça convida el Chapecoense al Gamper

Homenatge. El club vol que la propera edició del trofeu serveixi d'homenatge a les 71 víctimes de l'accident aeri i ajudar a la reconstrucció esportiva i institucional de l'equip brasiler

El Barça vol que el proper trofeu Joan Gamper –tradicional presentació de l'equip davant de l'afició al mes d'agost– sigui un homenatge a les 71 víctimes mortals de l'accident aeri del 28 de novembre de què va ser víctima el Chapecoense, quan es dirigia a Colòmbia per jugar la final de la copa sud-americana. Aquesta motivació ha fet que el club blaugrana hagi acordat convidar el conjunt brasiler, i ahir mateix ja va enviar una carta formal d'invitació a la seva junta directiva.

“Amb la invitació del Chapecoense al trofeu Joan Gamper 2017, el FC Barcelona vol col·laborar en la reconstrucció institucional i esportiva del club i ajudar a fer que pugui recuperar el nivell competitiu que tenia”, es detalla en el comunicat difós pel Barça. També indica que treballarà perquè el proper Gamper sigui “un gran homenatge del món del futbol” a les víctimes i a les seves famílies a través de diverses iniciatives al voltant del partit. Les característiques d'aquestes iniciatives s'aniran donant a conèixer a mesura que s'acosti la data de la celebració del Gamper, segons afegeix la mateixa nota.

El Camp Nou ja va ser escenari dissabte passat, coincidint amb el clàssic contra el Madrid, d'una primera mostra de solidaritat amb el Chapecoense. Abans del xiulet inicial es va guardar un minut de silenci en record de les víctimes de l'accident. A més, els futbolistes blaugrana i blancs van oblidar momentàniament la rivalitat esportiva per fondre's en una fotografia conjunta just darrere del cartell amb l'etiqueta, #FuerzaChapecoense, acompanyat de l'escut del club brasiler.

MINUTS DE SILENCI

L'homenatge a les víctimes va precedir els duels contra el Madrid i el Gladbach
Es treballarà en iniciatives solidàries que giraran al voltant del partit

Onada de gestos solidaris de tota mena

Des que va succeir el tràgic accident aeri han estat constants les mostres de solidaritat amb el Chapecoense. Una de les més destacades va ser la de l'Atlético Nacional, rival en la final de la copa sud-americana, que va acceptar que l'equip brasiler fos designat campió del trofeu. “És el millor homenatge possible als nostres guerrers”, va agrair el Chapecoense via Twitter.

La invitació del Barça també suposa una de les iniciatives més destacades, però no ha estat la primera. En aquest sentit, la setmana passada el Cadis, així com l'Ajuntament de la ciutat andalusa, van convidar el Chapecoense al torneig Ramón de Carranza. Els beneficis de la cita, segons es va destacar, aniran destinats de manera íntegra als familiars de les víctimes de la tragèdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)