Barça

“Tinc sensacions semblants a les dels últims dos cursos”

Luis Enrique. El tècnic asturià no va voler entrar en polèmiques, va assegurar que està satisfet amb el que està veient i va indicar respecte al duel d'avui que serà clau “generar moltes situacions de gol”

Luis Enrique se centra en el que pot controlar, com molts cops ha repetit, i defuig de temes polèmics. Així es pot resumir la roda de premsa d'ahir del tècnic blaugrana, que no considera que sigui un risc prescindir de Piqué i del trident per al partit d'avui contra l'Hèrcules. “Si no fos Nadal, segurament tampoc haurien anat convocats”, va assenyalar en aquest sentit l'asturià, que va recordar també que en les dues temporades anteriors, ja va prendre decisions similars en aquesta mateixa eliminatòria de la copa. Parlant precisament dels últims dos anys, Luis Enrique va mostrar el seu optimisme amb el que està veient: “La planificació va enfocada a com arribarem a final de temporada, no al Nadal. L'objectiu és arribar als mesos clau en disposició de guanyar-ho tot i pel que percebo i sento veient els meus jugadors entrenar-se, tinc sensacions semblants a les de les últimes dues temporades.” Preguntat per les rotacions i pel repartiment de minuts que ha fet fins ara, el tècnic del Barça també creu que això es farà notar en els propers mesos: “No només creiem que és vital, sinó que, a més, diverses de les incorporacions sumen més de 1.000 minuts. La majoria de jugadors han tingut minuts importants, i esperem i desitgem que això faci augmentar el nivell de l'equip de cara als mesos decisius.” Per arribar també a la copa en moments decisius, el Barça haurà de fer valer aquesta nit l'1-1 obtingut en l'anada i Luis Enrique va assenyalar que serà clau “generar moltes situacions de gol, una bona circulació i una bona pressió per recuperar ràpidament la pilota.” Un cop disputat el duel contra els alacantins, la totalitat de la plantilla començarà les vacances, que Luis Enrique considera que “aniran molt bé a l'equip”.

Un altre dels temes que va haver d'abordar el tècnic blaugrana va ser el de la suplència de Rakitic en els últims partits. L'asturià va defensar la importància del croat, tot i que sense explicar els motius d'aquest menor protagonisme: “Estic molt content amb el rendiment, l'actitud i el compromís de Rakitic. No m'he de justificar de res. Rakitic ha estat, és i serà un jugador molt important per a aquest Barça.” D'un altre nom propi, Neymar, va negar que el preocupi el seu descens pel que fa als registres golejadors: “No em fixo en els gols. A més, Ney marcarà molts gols i donarà moltes assistències. És vital per a nosaltres i el seu rendiment està sent altíssim.”

No a les polèmiques

Luis Enrique va evitar pronunciar-se sobre alguns temes polèmics. Preguntat per com havia encaixat la notícia de la decisió del TAS de rebaixar la sanció al Madrid de dues finestres sense fitxar a una, va mostrar indiferència: “Jo segueixo igual, amb el mateix estat d'ànim d'abans de saber-ho. Em deixa igual de content o de trist, no m'afecta i tant és el que en pensi, no m'interessa pronunciar-me sobre aquest tema.” Tampoc va donar la seva opinió sobre l'allau de crítiques de l'afició periquita a Quique per haver lloat i saludat Messi després del derbi de diumenge: “No vull comentar aquestes notícies. No aportaria res interessant i només generaria polèmica, i no tinc cap interès a crear polèmica.”

La decisió del TAS? Tinc el mateix estat d'ànim que abans de saber-ho. Tant és el que en pensi, no em vull pronunciar
Estic molt content amb el rendiment, l'actitud i el compromís de Rakitic. Ha estat, és i serà un jugador molt important al Barça
La planificació va enfocada cap al final de la temporada, no al Nadal. L'objectiu és arribar als mesos clau en disposició de guanyar-ho tot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)