Barça

futbol

denúncia

La LFP denuncia l'espai d'animació

Derbi. Els càntics i la pancarta que es van escoltar i exhibir al gol nord del Camp Nou durant el Barça-Espanyol de diumenge han provocat que la patronal dels clubs informi al comitè de competició i a la comissió antiviolència

La LFP va fer pública ahir la denúncia que ha fet davant del comitè de competició de la FEF i la comissió antiviolència de diversos càntics ofensius i de l'exhibició d'una pancarta, igualment ofensiva, que diumenge passat es van poder escoltar i veure a la graderia del Camp Nou durant la disputa del derbi català entre el Barça i l'Espanyol. L'organisme concreta que la pancarta i els càntics que es van emetre des de “la grada de darrere de la porteria del gol nord, en els sectors 45, 46 i 47”, la zona corresponent a l'espai d'animació, que diversos mitjans de comunicació ho van recollir i que el mateix FC Barcelona els va condemnar des del seu lloc web “reconeixent, per tant, la veracitat dels fets”.

En aquest sentit, cal subratllar que dilluns al vespre el portaveu de la junta directiva, Josep Vives, va explicar que els responsables dels diversos grups que formen l'espai d'animació han estat citats per analitzar els fets, i que dimarts, el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, es va disculpar. “Ho lamentem molt i demanem perdó als que s'hagin sentit ofesos. No és el nostre tarannà, el Barça és una altra cosa. Ja hem pres decisions”, va dir.

D'altra banda, la LFP puntualitza que “el comportament de la resta d'espectadors presents a l'estadi va ser absolutament correcte i que els fets descrits anteriorment sempre es van produir tots a la zona esmentada anteriorment, i únicament per part dels aficionats d'aquest sector”. Finalment, l'escrit de la LFP recull les mesures de prevenció de la violència adoptades pel FC Barcelona en el derbi de diumenge, entre les quals hi ha el control exhaustiu i el registre dels aficionats, així com l'emissió de missatges instant al joc net i l'esportivitat.

NO TOTS

La resta d'espectadors es va comportar correctament, diu la nota de la LFP

DISCULPES

Bartomeu va demanar perdó i Vives va explicar que els responsables han estat citats
La LFP concreta que els cants i la pancarta van ser promoguts només des del gol nord

Llista de cants i pancartes

En deu apartats en què s'especifica el moment exacte del partit i la durada dels cants, la nota de la LFP recull amb exactitud el contingut dels càntics i les pancartes amb què una part de l'afició del FC Barcelona va voler ofendre el RCD Espanyol. “Periquito bastard”. “Odi a l'Espanyol”; “Sóc del Barça campió i puta l'Espanyol”; “Perico recorda que ets una merda”; “I puta l'Espanyol, i puta, puta, puta l'Espanyol”, són algunes de les lletres que concreta l'escrit de la patronal dels clubs. D'altra banda, quan es refereix a la pancarta, la LFP concreta que va ser desplegada en el minut 73 amb la llegenda “RCDE primer negoci ‘xino' sense final feliç”, i que va ser exhibida durant aproximadament un minut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)