futbol

copa del rei

Tràmit superat i confiança reforçada (7-0)

Golejada contundent. El Barça s'ha desfet amb molta claredat de l'Hèrcules i es classifica per als vuitens de final de copa. Digne, Rakitic de penal, Rafinha, Arda Turan amb un hat-trick i Paco Alcácer han estat els golejadors

El Barça s'ha desfet sense problemes de l'Hèrcules en la tornada dels setzens de copa amb una contundent golejada (7-0) i s'ha classificat d'aquesta manera per als vuitens de final. Els blaugrana, amb un onze íntegrament format per jugadors del primer equip –molts dels titulars habituals, com Ter Stegen, Sergi Roberto, Jordi Alba, Busquets o Iniesta, a més de Piqué i el trident, que ja estaven de vacances, no van ni jugar–, tanquen així l'any amb un nou triomf, el quart consecutiu, que serveix també per reforçar la confiança d'alguns dels menys habituals, que a més, han vist porteria. Un dels golejadors a més, ha estat Paco Alcácer.

Al Barça li ha costat, però arran del primer gol, que ha arribat ben entrada la primera part, la cosa ha anat més o menys rodada. Fins llavors, els de Luis Enrique s'havien estavellat un i altre cop en el sòlid i ultradefensiu plantejament de l'Hèrcules, que tot i això, ha estat a punt de donar un ensurt dels grossos en una acció de Chechu, frenat a temps per Mascherano. El cas és que després d'intentar-ho constantment, però sense fluïdesa ni idees, ni ningú que decidís agafar el timó tret de Denis, el primer gol ha arribat en una acció un pèl afortunada. Arda Turan ha posat la pilota dins l'àrea, Rafinha ha fet un misto intentant la rematada i l'esfèric ha caigut als peus de Digne, que no ha fallat, obrint així la llauna (37'). Primera diana del francès amb la samarreta blaugrana i primer dels fitxatges d'aquest estiu que veu porteria. L'avantatge ha animat el Barça, que s'ha vingut amunt i encara ha tingut temps, just abans d'arribar al descans, de fer un segon gol. L'autor ha estat Rakitic, transformant un penal provocat Arda Turan.

I si l'Hèrcules tenia alguna esperança de tornar a posar-se dins del partit, aquesta s'ha esvaït cinc minuts després de la represa, quan Rafinha, a passada d'Arda Turan, ha fet el 3-0 amb una canonada des de la frontal de l'àrea ajustada al pal. Amb els alacantins ja derrotats, el Barça no ha afluixat i ha anat buscant la porteria rival. I no ha trigat en tornar a ampliar l'avantatge, aquesta vegada mitjançant Arda Turan, que per fi ha trobat el gol, amb una gran rematada de cap a centrada d'Aleix Vidal. A falta de poc més d'un quart d'hora per al final, i en ple vendaval ofensiu blaugrana, ha arribat el gol de qui segurament més ho necessitava, Paco Alcácer, que de cap i a porta buida, aprofitant una centrada de Rafinha que ha desviat un defensa, ha fet el seu primer gol en partit oficial amb el Barça. En posició irregular això sí, però sense que ho veiés el linier. I a punt ha estat de tornar a marcar, cosa que sí ha fet Arda Turan, aprofitant precisament un refús del porter en una rematada de cap del de Torrent. I el turc, a falta de dos minuts, ha tancat la golejada, amb un míssil dirigit a l'escaire, completant així un hat-trick, el segon que fa al Barça.