Barça

Barça

Copa

Iniesta i companyia

Iniesta torna demà contra la Real i André Gomes i Rakitic es juguen l'altra plaça. Tots dos ja van jugar aquest curs a Sant Sebastià en la lliga

Rafinha, lesionat, queda fora com a possible opció

El capità torna a escena. Andrés Iniesta serà titular demà a Anoeta. Després del descans que li va concedir Luis Enrique dissabte en la lliga contra Las Palmas per tenir-lo fresc de cames per a l'anada dels quarts de final de la copa del Rei, el manxec tornarà demà a l'onze contra la Real. Rival difícil i escenari hostil, on Luis Enrique encara no ha guanyat mai com a entrenador.

Iniesta és l'únic dels interiors que no genera debat. El de Fuentealbilla ho ha jugat gairebé tot des que va tornar als terrenys de joc el 3 de desembre després de la lesió. Des de la seva reaparició en el clàssic (aquell dia va sortir des de la banqueta) només s'ha perdut dos partits. I tots dos per rotació. L'últim contra l'equip de Quique Setién i el partit contra l'Hèrcules al Camp Nou. La resta, titular indiscutible. En l'últim mes i mig, Iniesta acumula 540 minuts i sis titularitats. No hi ha discussió a l'esquerra. De tots els interiors de l'equip és qui ha jugat més des del seu retorn.

El ventall de candidats, en canvi, s'amplia quan mires a la banda dreta. Allà, Luis Enrique fa rotacions amb més freqüència. André Gomes, Rakitic, Denis i Rafinha. Quatre noms i un únic lloc disponible a l'equip anomenat de gala. De tots ells, Denis és l'únic que no ha estat encara titular en els primers quatre partits del 2017. Curiosament, però, el migcampista gallec és el tercer més utilitzat en els darrers nou partits oficials (299 minuts). André Gomes és l'únic que sembla que aguanta el ritme d'Iniesta. 493 minuts suma el portuguès des del desembre. Unes xifres que contrasten amb els 237 minuts d'Ivan Rakitic. El croat ha deixat de ser un intocable per a Luis Enrique. L'exjugador del Sevilla és conscient de la pèrdua de galons i en el seu entorn hi ha certa incertesa també respecte a la seva renovació. Rafinha és el tercer amb més minuts en l'últim més i mig, però el cinquè agafant els seus números actuant exclusivament com a interior. 237 minuts ha jugat en aquesta posició en els últims nou partits. La seva polivalència el beneficia en aquest sentit i, per exemple, contra l'Hèrcules, el brasiler va ser titular actuant a l'extrem. Ell és l'interior amb més gol aquesta temporada. En la lliga acumula cinc dianes (i una en la copa), més que Neymar. André Gomes i Denis, per contra, no saben encara què és marcar amb la samarreta del Barça en partit oficial.

El seu soci a Anoeta

Una elongació al bíceps femoral de la cama dreta deixa Rafinha fora del partit de demà. La lesió del brasiler es va saber ahir i això redueix l'elecció a la dreta a tres noms. Un contratemps per a Luis Enrique i per al mateix futbolista després del seu excel·lent partit contra Las Palmas, amb assistència a Luis Suárez en l'acció del 3-0 i participació directa en el 2-0 de Messi.

Analitzant l'últim precedent a Anoeta, aquesta mateixa temporada en la lliga –finals de novembre (1-1)–, tot indica que serà André Gomes o Rakitic qui actuarà demà per la dreta acompanyant Iniesta a la zona de mitjos. Rafinha està descartat per lesió i Denis no sembla que hagi de tenir l'alternativa després d'haver jugat menys de mitja hora en el global dels últims quatre partits. Suplent contra l'Athletic i el Vila-real i ni convocat per jugar a Bilbao i en el partit contra Las Palmas. Rakitic ja va jugar aquest any a Sant Sebastià per la dreta i seria l'opció lògica si Luis Enrique preveu un partit més físic. Si busca més domini de pilota el nom seria André Gomes, que a Anoeta va fer d'Iniesta [el manxec estava lesionat quan el Barça va jugar contra la Real en la lliga]. El portuguès ha estat titular en tres dels últims cinc partits. L'últim cop que Iniesta i Gomes van compartir titularitat va ser al Madrigal (1-1), fa tres partits. L'últim precedent de la parella Rakitic-Iniesta és de la derrota a San Mamés (2-1). Luis Enrique té la paraula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)