Barça

“Guanyar seria un cop, però no definitiu”

Luis Enrique. L'entrenador del Barça subratlla la dificultat que té la Real a Anoeta i considera clau que el seu equip superi la pressió dels guipuscoans per aconseguir la victòria aquesta nit

El dia abans de viatjar a Sant Sebastià, per jugar l'anada dels quarts de final de la copa contra la Real Sociedad, Luis Enrique va comparèixer davant la premsa amb un missatge clar: per al seu equip és un repte guanyar a Anoeta. De fet, així mateix ho va manifestar en una de les seves respostes. El rival d'avui, en tot cas, provoca màxim respecte al tècnic asturià. “No plantejarem el partit de manera diferent perquè sigui de copa, preparem cada eliminatòria independentment del partit de tornada, perquè l'objectiu és guanyar, ser millors que ells i generar més perill. És evident que no hem estat bé quan ens hem enfrontat amb aquest rival i que han estat molt superiors a nosaltres. Demà buscarem que això canviï, superar la seva pressió alta i la seva pressió després d'una pèrdua de pilota. Tenen bon joc curt i bon joc llarg, són perillosos tant si els deixes jugar com si no els deixes jugar, tenen presència a l'àrea i jugadors per jugar en transició. Eusebio està fent una gran feina”, va comentar l'asturià, sense escatimar elogis cap a la Real Sociedad. “El meu desig és que el partit no s'assembli a l'últim que vam jugar a Anoeta, en què vam empatar injustament perquè ells van merèixer guanyar. És un repte i ho acceptem així. Com diu un amic meu, és més a prop el dia que guanyarem a Sant Sebastià”, va etzibar també. “Guanyar seria un cop important, però no definitiu. Dependrà del nivell que oferim. Som conscients de la dificultat del rival i de l'estadi, el que ens fa pensar que serà una eliminatòria molt tancada”, va concloure.

L'absència d'Aleix Vidal de la convocatòria era tema de pregunta obligat. El lateral va ser titular dissabte, contra Las Palmas, i va protagonitzar una notable actuació. Luis Enrique, però, no va fugir del tòpic en la seva resposta: “Només em deixen convocar divuit jugadors i en tinc més de vint. Segueixo opinant el mateix de l'Aleix, però la meva feina és prendre decisions.” D'Ivan Rakitic, que aquest curs ha perdut el protagonisme que tenia des que va arribar al Barça, l'entrenador blaugrana va dir: “És i serà important per a l'equip i per al club. De la seva renovació, no he de comentar res. El que importa és que tots els meus jugadors estiguin preparats i això és el que estic veient. Que l'Ivan diu que es tiraria d'un pont per mi? Em sembla que l'entrevista és de fa temps. No li pregunteu per això ara perquè potser em tiraria jo sol del pont.” Un altre nom propi que va aparèixer en la roda de premsa d'ahir, a la ciutat esportiva, és els de Rafinha Alcántara, de qui Luis Enrique va assegurar que no té una lesió greu, tot i que no es va atrevir a pronosticar si diumenge estarà disponible. Per a Neymar va tenir bones paraules: “N'estic molt content. El que veig d'ell aquesta temporada és el que he vist sempre: la mateixa alegria entrenant-se i jugant i la personalitat necessària per ser determinant. Aporta alguna cosa més que gols, està fent una bona temporada.” I sobre Arda Turan va explicar que el fet que jugui més a prop de l'àrea ha contribuït que faci més gols i que la seva feina brilli més.

Luis Enrique va revelar que tenia decidit qui serà el porter titular avui. L'absència de Marc-André ter Stegen de la convocatòria fa pensar que serà Jasper Cillessen. En tot cas, per al tècnic asturià: “Serà clau la feina del porter per poder superar la pressió alta de la Real, perquè és qui primer ens ha de generar superioritat.” D'altra banda, la derrota que va encaixar diumenge el Real Madrid a Sevilla, que iguala les primeres posicions en la lliga, és una bona notícia per a l'entrenador del Barça: “Va ser un cap de setmana positiu. Vam sumar i un dels que tenim al davant va perdre. Som quatre equips destacats quan està a punt d'acabar la primera volta i tots quatre hem fet mèrits per disputar la lliga. Veurem si som capaços d'arribar fins al final. No descartaria cap dels quatre”, va opinar.

Finalment, Luis Enrique va parlar de Louis van Gaal, que ha estat protagonista els últims dies després que s'anunciés la seva retirada i que, dimecres a la matinada, ell mateix puntualitzés que només es prendrà un any sabàtic. “Vaig tenir la sort que m'entrenés en les dues etapes en què va estar aquí i tinc una opinió molt bona d'ell. Esportivament i per la relació personal que vam tenir i també perquè és dels millors entrenadors que he tingut. Amb molt caràcter, però un gran tècnic”, va sentenciar.

LES FRASES

La Real té un bon joc curt i un bon joc llarg, són perillosos si els deixes jugar i si no els deixes jugar, tenen presència a l'àrea...
Guanyar és un repte i ho acceptem així. Com diu un amic meu, cada cop és més a prop el dia que guanyarem a Sant Sebastià
El nostre porter serà clau per superar la pressió alta de la Real, perquè és qui primer ens ha de generar superioritat

Sobre Abelardo: “el futbol no sap de sentiments”

Luis Enrique va lamentar la sortida del seu amic Abelardo Fernández de l'Sporting de Gijón, que unes hores abans havia protagonitzat un emotiu comiat entre llàgrimes. “No hi he parlat, però crec que s'ha arribat a un acord entre el club i ell. El futbol no sap del passat, ni de sentiments. És lògic. Però el que ha fet l'Abelardo a Gijón és un miracle. Va pujar un equip a primera amb nivell de segona, el va mantenir l'any passat, amb la pitjor plantilla de la lliga i aquest curs les coses no han anat bé. És especialment dolorós si una cosa així passa a casa teva. A l'Abelardo se'l valorarà en la seva justa mesura amb el temps”, va sentenciar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)