Barça

El Barça trenca el malefici d'Anoeta (0-1) i s'acosta a les semifinals de la copa

Passada de gegant. Els blaugrana s'imposen a la Real Sociedad en l'anada dels quarts de final gràcies a un solitari gol de Neymar des del punt de penal

El Barça ha donat aquesta nit una passada de gegant en les seves aspiracions de disputar les semifinals de la copa del Rei, en imposar-se a la Real Sociedad (0-1) en l'anada dels quarts. El triomf, a més, ha servit també perquè els blaugrana trenquin el malefici d'Anoeta, un estadi on el Barça encadenava vuit partits sense vèncer.

L'equip de Luis Enrique ha començat l'enfrontament molt concentrat, evitant la pèrdua de pilotes en la zona de creació tot i la pressió avançada de la Real Sociedad. De fet, el primer xut dels txuri-urdin, d'Oyarzabal, ha arribat després d'una imprecisió d'Umtiti. L'intent del basc, però, ha sortit desviat. I la rèplica blaugrana ha estat fulgurant, i després de varis intents avortats per la defensa local, Neymar ha trobat el forat, en una arrencada per la banda esquerra que el brasiler ha acabat amb un retall sec davant d'Elustondo, que ha arribat tard i ha comés un clar penal. Com ja va succeir en el partit contra Las Palmas, Messi ha cedit el llançament a Neymar, que ha fet el 0-1 amb tranquil·litat. El gol ha fet força mal a la Real, que durant uns minuts ha vist com el Barça augmentava el seu domini, amb Messi i Iniesta portant el timó. Tot i així, la defensa de la Real Sociedad ha aguantat el tipus i no ha permès cap ocasió blaugrana amb cara i ulls. Pel que fa als d'Eusebio, molt imprecisos en l'última passada, l'única oportunitat l'ha generat Illarramendi, amb un xut sec des de la frontal que ha rebotat en Umititi (37').

Pèrdua de control

El segon temps ha començat amb la novetat del canvi obligat d'André Gomes per Iniesta, i sense el manxec el Barça ha perdut el control, el que ha permès que el partit s'obrís i que tots dos equips s'acostessin més a la porteria de l'equip rival. Per part blaugrana, el jugador més incisiu ha estat Neymar, que en el minut 50 ha fallat un u contra u davant Rulli en perdre el control de la pilota en el darrer moment (50'). I el brasiler ho ha tornat a intentar després, amb un xut massa creuat (57'). La Real Sociedad, en canvi, tot i intentar-ho amb diverses centrades, no ha estat capaç de crear cap gran oportunitat. Finalment, i amb el cansament lògic per l'esforç realitzat, l'equip d'Eusebio ha baixat la intensitat, el que ha permès que el Barça dormís el partit fins el xiulet final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)