Barça

Futbol

Primera divisió

El Barça tanca la primera volta amb una golejada a Ipurua (0-4)

Lliga. L'equip de Luis Enrique supera l'Eibar a domicili, amb gols de Denis i la MSN. La mala notícia del partit, la lesió al turmell dret de Sergio Busquets

Victòria important del Barça a Ipurua per 0-4, en l'últim partit de la primera volta del campionat de lliga, que permet als de Luis Enrique seguir l'estela d'un Real Madrid que ahir va guanyar amb polèmica i amb molts problemes al Màlaga al Bernabéu. El Barça ha superat l'Eibar de Mendilibar amb gols de Denis, Messi, Luis Suárez i Neymar, en un partit eficaç i en el qual el tècnic asturià ha decidit reservar a Piqué pel partit de tornada de la copa del Rei de dijous contra la Real.

El partit no podia començar pitjor pels interessos del FC Barcelona. Minut 8 i lesió de Sergio Busquets. Una entrada duríssima de Gonzalo Escalante ha obligat al de Badia a marxar amb llitera del terreny de joc amb evidents mostres de dolor [després d'una primera exploració se li ha diagnosticat un esquinç de lligament lateral extern del turmell dret; demà se li faran més proves] i Luis Enrique ha hagut de moure fitxa. Denis ha entrat per Sergio i Rakitic ha estat reubicat a la posició de mig centre. En l'acció sobre Busquets, per cert, i per increïble que pugui semblar, Sánchez Martínez ni tan sols ha xiulat falta.

Però coses del futbol, l'home que ha entrat en l'emergència, Denis, ha estat el nom propi del primer temps. Seu ha estat l'1-0, amb un xut ras i sec des de fora l'àrea que no ha pogut aturar Yoel (31'). Primer gol oficial del gallec amb el Barça aquesta temporada.

Abans, Suárez havia xutat als núvols després d'una fantàstica assistència de Messi (20') i Ter Stegen havia salvat al Barça en la rèplica de l'Eibar, posant una mà providencial per desfer el xut duríssim d'Adrián precedit d'una pèrdua de pilota greu de Mathieu i Arda (24').

Luis Suárez ha tingut el segon gol del Barça a les seves botes al minut 45 però el seu xut creuat s'ha estavellat a la fusta. L'uruguaià tornaria a ser protagonista només començar la segona meitat, aquest cop en la faceta d'assistent. La seva centrada, deliciosa, l'ha aprofitat Leo Messi per superar Yoel amb un toc subtil des del segon pal, en una acció iniciada pel mateix Messi (49').

L'Eibar hauria pogut tornar a entrar en el partit amb un gol de cap d'Adrián però aquí sí encertava Sánchez Martínez invalidant l'acció per fora de joc del futbolista de l'Eibar.

El 0-3 del Barça defineix a la perfecció quin tipus de futbolista és Luis Suárez. Ell sol lluita una pilota amb Leujene en la sortida de l'Eibar, li guanya l'acció al central i defineix a la perfecció en l'u contra u amb Yoel. Magnífic l'uruguaià en la rematada i millor encara en la pressió i en la lluita cos a cos. La voracitat i la fe de Suárez val or.

I de la fam de Luis Suárez al talent de Neymar. Seu ha estat el quart i definitiu gol de la nit. Centrada d'Aleix Vidal des de la dreta [havia entrat per Sergi Roberto al segon temps], control i rematada a la xarxa del brasiler amb un xut ajustat al pal (91').

A partir d'ara a pensar ja en el compromís contra la Real Sociedad. Dijous l'equip es juga accedir a les semifinals de la copa i continuar optant al triplet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)