Barça

Molt més que una aturada

Moment clau. Amb 1-0 en el marcador, Cillessen va evitar la reacció de la Real amb una gran intervenció davant de Willian José, una acció que va precedir el 2-0 que va sentenciar el duel

Va ser el punt d'inflexió de l'enfrontament, el moment en què la Real Sociedad va passar d'entrar en l'eliminatòria a veure's amb un peu i mig fora de la copa del Rei. I el gran culpable va ser Cillessen, el porter de la copa del Rei, que després de sis partits com a blaugrana en què no havia tingut l'oportunitat de lluir-se de debò, de ser protagonista, ahir es va guanyar la primera gran ovació del Camp Nou en evitar l'1-1 de Willian José, que tot sol dins de l'àrea, i tot just començar la segona meitat, va veure com el porter holandès li desviava un xut creuat que podria haver capgirat el guió de l'eliminatòria. I encara més, ja que l'acció va continuar, amb un contraatac del Barça, que va acabar amb un clar penal d'Íñigo Martínez a Neymar que Messi va transformar en gol. De l'1-1 de la por, al 2-0 de la tranquil·litat. L'ovació, doncs, estava més que justificada. Perquè, tot i que després Cillessen va fallar en el 2-1 de Juanmi, en què es va quedar a mitja sortida, el que va aprofitar el jugador de la Real Sociedad per marcar amb una esplèndida vaselina, la jugada decisiva del partit havia estat la de Willian José, el moment en què la Real va veure que s'esvaïa l'opció de donar la gran sorpresa.

I no només això, ja que el porter holandès, com ja havia demostrat en d'altres ocasions, també va completar un molt bon partit amb la pilota als peus, en què tot i la pressió avançada de la Real Sociedad no va cometre cap errada i, fins i tot, en què es va atrevir a regatejar un davanter dels bascos amb una gran fredor.

A diferència de l'enfrontament d'Anoeta de la setmana passada, però, en aquesta ocasió Jasper Cillessen no va estar tan encertat en les passades llargues, especialment en la primera meitat, en què no va acabar de connectar ni amb Luis Suárez ni amb Neymar. De fet, el porter holandès inclús va rebre instruccions de Luis Enrique de canviar l'estratègia, i després de diverses pilotes perdudes seguides va començar a jugar fent passades curtes.

PRECÍS

Cillessen va sobresortir amb la pilota als peus, en què no va cometre cap error

PETITA TACA

Només va fallar en l'acció del 3-1, en què es va quedar a mitja sortida

Neymar i Jordi Alba, a una groga de la suspensió

Neymar, Jordi Alba en la primera part i Luis Suárez en la segona van veure ahir targeta groga. Tant la del crac brasiler com la del lateral de l'Hospitalet són problemàtiques, ja que és la segona que reben en aquesta edició de la copa i podrien veure perillar la seva participació en els propers partits del torneig del KO, ja que si en reben una més hauran de complir un partit de sanció. Neymar ja en va veure la setmana passada a Anoeta, en l'anada d'aquests quarts de final, després que el col·legiat, González González, considerés que el brasiler havia fingit una caiguda a l'àrea, tot i ser clar objecte de penal per part de Rulli. Ahir en va rebre una per haver-se encarat a Carlos Vela després d'una dura entrada del mexicà per darrere. Una acció castigada per Martínez Munuera amb una groga per a cadascun, però que també va comportar una groga a Alba per haver protestat. L'altra l'havia vist en l'anada dels vuitens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)