Barça

El rival

Amb les idees ben clares

El lateral esquerre Riza Durmisi, el fitxatge més convincent del Betis, s'ha entestat a fer-se un lloc en l'elit del futbol

Cap seguidor del Betis hauria imaginat a l'estiu que el fitxatge més convincent del seu equip, entre els dotze que es van dur a terme, seria el primer que es va anunciar, el de Riza Durmisi, un lateral esquerre danès de 23 anys procedent del Brondby. “Estic preparat per assumir el repte”, va afirmar el jugador el dia de la seva presentació, en què també va admetre que havia fitxat pel Betis i no pel Celta per Miguel Torrecilla, el director esportiu dels andalusos, i que tot just acabava de canviar Vigo per Sevilla.

I Durmisi no va trigar a mostrar les seves qualitats, les d'un lateral de llarg recorregut, amb molta habilitat per sumar-se a l'atac i un colpeig de pilota excel·lent. “A Dinamarca em deien que pel meu joc m'assemblo a Alba, però ell no regateja, i jo sí. El meu referent sempre ha estat Marcelo, però no sóc ni el nou Alba ni el nou Marcelo. Jo sóc Durmisi”, va afirmar mesos després el lateral, en una clara demostració d'autoestima. “Quan dic que seré un jugador top, ho dic seriosament”, va afegir en una entrevista al diari Estadio Deportivo. Perquè Durmisi és un jugador de fort caràcter i està entestat a fer-se un lloc en l'elit: “Quan era petit jugava de davanter centre, però no vaig trigar a adonar-me que per ser un jugador del màxim nivell a Europa havia de passar al lateral.” I sembla que els plans de Durmisi van pel bon camí, ja que en un Betis dubitatiu que ja ha canviat de tècnic, el danès és dels pocs que ha convençut tota l'afició, que ja tem que el proper estiu el jugador marxi a la Premier, d'on ja ha rebut alguna trucada. Durmisi, però, no té pressa, conscient que encara no està preparat: “Estic molt bé a Sevilla. La ciutat és preciosa i la gent és amable. A més, si vull arribar al màxim nivell he de millorar en defensa.”

Orgullós dels seus orígens

Riza Durmisi és danès, se sent danès i juga amb la selecció danesa, però cada vegada que es vesteix amb l'equipament del Betis per disputar un partit es posa unes canyelleres amb un imponent escut d'Albània, en homenatge als seus avantpassats. “El meu avi era macedoni d'origen albanès, però el 1968 va emigrar a Dinamarca”, va explicar el jugador poc després d'aterrar a Sevilla. Va ser l'època posterior a la mort de Stalin, quan l'Albània d'Enver Hoxha es va anar allunyant de l'URSS i va sortir del Pacte de Varsòvia, fet que va dur el país a l'aïllacionisme i al temor d'una acció armada de la Unió Soviètica. Per això, Durmisi va poder escollir entre jugar amb Dinamarca, Albània o Macedònia, i tot i l'estima i el respecte pels seus orígens, es va quedar amb el país on es va formar com a persona: “Una setmana abans d'un partit entre Albània i Dinamarca la federació albanesa em va oferir jugar amb ells. Els respecto molt, ja que la meva mare és d'allà, però jo sóc danès.” No hi ha dubte, doncs, que Durmisi és un jove amb les idees ben clares. I en tots els sentits de la vida.

2
milions d'euros
va pagar l'estiu passat el Betis al Brondby pels serveis de Durmisi.
12
partits
ha disputat amb el Betis, i això que es va estar cinc setmanes de baixa per una lesió en un genoll.
93
enfrontaments
va disputar amb la samarreta del Brondby, equip amb el qual va debutar amb només 18 anys.
15
vegades
ha estat internacional absolut amb Dinamarca, selecció on és indiscutible des de l'arribada d'Åge Hareide a la banqueta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)