Barça

L'informe

L'1-2, una aposta segura

El Barça mai ha quedat eliminat de la copa del Rei després de guanyar l'anada per 1-2, una circumstància que s'ha donat en 14 ocasions

L'Atlético de Madrid només ha estat capaç de remuntar aquest resultat negatiu una vegada de sis intents

Si el futbol es regís únicament per les matemàtiques, el Barça ja seria finalista de la copa. I és que els blaugrana mai han quedat eliminats de la competició del KO després de vèncer en l'anada per 1-2, i això que aquesta circumstància s'ha donat ja en 14 ocasions. El primer precedent va ser la temporada 1934/35, en una eliminatòria contra l'Sporting corresponent als vuitens, en què els blaugrana van certificar a les Corts el pas als quarts amb un contundent 5-2. I el mateix va succeir en els vuitens i en les semifinals de l'edició de la temporada 1941/42, contra el Sevilla i el València, respectivament, una copa que l'equip dirigit per Ramon Guzman s'acabaria enduent en superar l'Athletic en la final. I també acabaria amb triomf blaugrana la copa del curs 50/51, la següent amb una anada vençuda per 1-2, contra el Sevilla, un resultat que el conjunt de Kubala i César va arrodonir a casa amb un 3-0.

I després d'altres precedents satisfactoris contra l'Hèrcules, el Còrdova, el Sant Andreu i el Lleida, va arribar el primer i fins ara únic amb l'Atlético com a protagonista. Va ser en els quarts de la copa de la campanya 1985/86, en què el Barça de Venables es va imposar a l'equip d'Aragonés al Calderón, amb gols d'Archibald i de Carrasco, que van servir per capgirar l'1-0 inicial de Marina. L'1-2 va ser suficient, ja que en la tornada el Barça va mantenir el 0-0 i va assolir la classificació. De fet, aquell equip acabaria disputant la final, contra el Saragossa, que es va imposar gràcies a un gol de rebot de Rubén Sosa. Haurien de passar14 anys perquè el Barça es tornés a imposar per 1-2 en una anada de la copa. Va ser la temporada 1999/00, contra l'Ourense, per després repetir l'experiència contra l'Espanyol (00/01), el Badalona (06/07), el Madrid (11/12) i l'Athletic (15/16). La vegada que el Barça va estar més a prop del precipici va la en l'eliminatòria contra el Madrid, en què després d'avançar-se 2-0 al Camp Nou, amb dianes de Pedro i d'Alves, es va ensorrar físicament en la represa, en què Ronaldo i Benzema van posar un 2-2 que va fer témer el pitjor. Finalment, però, els de Guardiola van aguantar el tipus i, quatre mesos després, van assolir el títol contra l'Athletic.

Una remuntada de l'Atlético

I per arrodonir les bones sensacions, cal afegir a l'equació el rendiment de l'Atlético després de perdre en l'anada per 1-2, una situació que s'ha donat en sis ocasions, i amb una única remuntada dels colchoneros. Va ser en la copa del curs 1977/78, quan encara no existia el valor doble dels gols fora de casa. Després de perdre contra l'Athletic a casa, l'Atlético va vèncer a San Mamés per 3-4 i va forçar els penals, en què es va imposar per 4-5. En la resta de precedents, però, contra el Valladolid, el mateix Athletic, la Real, el Mallorca i la ja citada eliminatòria contra el Barça, els colchoneros van caure eliminats. Sembla, doncs, que l'1-2 de dimecres és una aposta gairebé segura. El futbol, però, sempre és imprevisible, així que caldrà certificar la bona feina feta al Calderón damunt la gespa del Camp Nou. Perquè ja ho va dir Luis Enrique: “Amb el seu gol, l'Atlético ha tornat a entrar en l'eliminatòria.” I és que en el futbol dos més dos no sempre fan quatre.

35
gols
ha marcat el Barça en els 14 partits de tornada que ha disputat després de vèncer l'anada per 1-2. Els blaugrana, en canvi, només han encaixat 12 dianes.
29
cursos
han passat des de l'única remuntada de l'Atlético després d'un 1-2 en l'anada. Va ser contra l'Athletic, en la copa de la temporada 1977/78, en què els ‘colchoneros' van assolir el pas en la tanda de penals.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)