Barça

Esforç final

Luis Enrique no es refia de l'1-2 de l'anada i posarà tota la carn a la graella contra un Atlético al qual només li val marcar gols

L'únic dubte és veure com gestionarà l'asturià l'ensurt de Piqué i els retorns de Busquets i d'Iniesta, tres peces bàsiques per contrarestar la pressió dels madrilenys

Torres, en plena forma, és la gran esperança dels ‘colchoneros'

Només queda un últim esforç per tancar la carpeta de la copa del Rei i marcar en vermell en el calendari l'últim cap de setmana del mes de maig, el d'una altra final, un altre partit carregat d'emocions i amb un gran desplaçament previ de l'afició blaugrana. Abans de la festa que garanteix tota final, però, el Barça haurà de superar l'últim escull, noranta minuts contra un Atlético de Madrid que, per molt que l'1-2 al Vicente Calderón l'hagi deixat amb l'aigua al coll, sortirà a la gespa del Camp Nou a buscar la remuntada. És per això que, com ja es va veure en l'anada, s'albira un onze blaugrana farcit de titulars, i més després del munt de rotacions que Luis Enrique va fer contra l'Athletic Club, en què fins i tot va donar mitja hora de descans a Leo Messi. Això no vol dir, però, que el tècnic blaugrana no tingui decisions importants a prendre. En primer lloc, l'asturià té el gran dubte de Gerard Piqué, substituït dissabte per una sobrecàrrega i absent en l'entrenament d'ahir, un jugador vital sempre, però encara més en un duel en què s'espera que l'Atlético pressionarà molt amunt per dificultar la sortida de la pilota del Barça. Després, és clar, Luis Enrique haurà de decidir com gestiona els retorns de Sergio Busquets i d'Iniesta, dues peces primordials al mig del camp, però amb risc de recaiguda si han de disputar noranta minuts de màxima intensitat. I l'entrenador també haurà d'escollir el substitut de Neymar, que es perdrà el duel per sanció, tot i que en aquest cas tot indica que l'extrem esquerre serà Arda Turan.

I després, és clar, cal veure com planteja el partit Luis Enrique, que dimecres passat, i malgrat l'1-2 final, va deixar entreveure cert malestar amb el seu equip per la segona meitat que havia signat, moment en què un Atlético molt tocat pel resultat va ser capaç de superar el Barça, escurçar les distàncies i quedar-se a les portes de l'empat. D'una banda, és clar, el partit reclama control a través de la possessió, i més si Busquets i Iniesta hi arriben al cent per cent. D'una altra, i com ja s'ha vist en altres partits dels blaugrana d'aquesta temporada, els més que probables espais que deixarà l'Atlético conviden a veure la versió del Barça que opta per prioritzar els contraatacs, i més amb el canó de Cillessen preparat per buscar en llarg les desmarcades de Luis Suárez.

Perdut per perdut

Ben diferent és el cas de l'Atlético, al qual no li queda cap altra opció que sortir al Camp Nou a la recerca de la porteria rival, ja que necessita un mínim de dos gols per somiar amb la remuntada. “No és impossible. Hem de començar el partit com vam jugar la segona meitat del Calderón, pressionant i mirant de generar perill. El Barça és un gran equip, però ho intentarem”, va afirmar dissabte Filipe Luis. “No ens queda cap altra opció que anar pel partit. Imagino que el Barça, i més al Camp Nou, sortirà a dominar i a guanyar. Nosaltres hem de jugar amb intensitat, a pressionar ben amunt per recuperar la pilota a prop de la seva porteria i, és clar, aprofitar les ocasions que puguem generar”, va afegir Godín. I és que en certa mesura al Barça l'espera una dimensió desconeguda, un Atlético de Madrid de Simeone sense capacitat per especular amb el resultat, amb la necessitat de marcar gols. “Ens agraden els reptes complicats, sentir l'emoció de la nostra gent”, va recordar dissabte Torres, autor dels dos gols contra el Leganés i una de les cartes que té previst usar Simeone per mirar de remuntar al Camp Nou. Perquè l'actualitat dels colchoneros gira al voltant de dos noms. D'una banda, el d'El Niño, que sembla que ha guanyat la partida a Gameiro per ser l'acompanyant de Griezmann a la punta de l'atac, a banda de ser un especialista a marcar gols al Barça. I d'una altra, el de Gabi, baixa per sanció, cosa que obligarà a Simeone a fer variacions en el seu onze de gala. Amb Tiago, Augusto Fernández i Giménez –que havia jugat alguns partits de mig centre– lesionats i amb Thomas acabat de tornar de la copa d'Àfrica, a El Cholo no li queda cap altra opció que situar Koke al centre, al costat de Saúl, amb Ferreira Carrasco per una banda i Gaitán o Juanfran per l'altra.

Després d'eliminar l'Hèrcules, l'Athletic Club i la Real Sociedad i d'aconseguir una victòria de prestigi al Calderón, al Barça només li queden noranta minuts de lluita i d'entrega per assegurar-se una altra final, un premi massa llaminer per escatimar esforços. Perquè ha arribat l'hora d'aparcar la copa fins al maig amb un somriure. Ja hi haurà temps per pensar en la remuntada en la lliga i, és clar, en el PSG.

LES FRASES

No és impossible. Hem de començar el partit com vam jugar la segona meitat del Calderón
Filipe Luis
jugador de l'atlético
No ens queda cap altra opció que anar pel partit. Hem de sortir amb intensitat i a pressionar
Diego Godín
jugador de l'atlético

Onze anys i setze partits de precedents positius

Ahir es van complir onze anys exactes d'un Barça-Atlético en què els colchoneros es van imposar 1-3, amb dos gols de Fernando Torres i un de Maxi Rodríguez, un resultat que demà els donaria el bitllet per a la gran final de la copa del Rei. Des de llavors, els dos equips s'han vist les cares al Camp Nou en setze ocasions, amb un balanç d'onze victòries locals i cinc empats, amb 40 gols a favor del Barça i 12 en contra. Pel que fa als triomfs blaugrana, aquests es van produir en la lliga en els enfrontaments dels cursos 2007/08 (3-0), 2008/09 (6-1), 2009/10 (5-2), 2010/11 (3-0), 2011/12( 5-0), 2012/13 (4-1), 2014/15 (3-1) i 2015/16 (2-1); en copa del curs 2008/09 (2-1) i el 2015/16 (1-0); i en Champions en l'anada dels quarts del curs passat (2-1). Pel que fa als empats, aquests es van produir en la lliga en les campanyes 2006/07 (1-1), 2013/14 (1-1) i en l'actual (1-1); en la supercopa del 2014 (0-0) i en l'anada dels quarts de la Champions del curs 2013/14.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)