Barça

“Segur que ens tocarà patir per la necessitat del rival”

Luis Enrique. L'asturià admet que l'eliminatòria està “ben enfocada”, però adverteix que “no hi ha res definitiu”. També preveu que l'Atlético serà més ofensiu que en les últimes visites a l'estadi

El Barça té clares expectatives de segellar aquesta nit el pas a la final de la copa. L'1-2 aconseguit la setmana passada al Vicente Calderón deixa l'eliminatòria de semifinals ben encarrilada, “però no és definitiu”, com es va encarregar de subratllar Luis Enrique en la roda de premsa d'ahir per valorar la visita de l'Atlético. De fet, el tècnic asturià, com pertoca en aquestes situacions, es va encarregar de desactivar qualsevol indici d'excés de confiança en l'ambient: “El resultat de l'anada és bo per a nosaltres, però cap jugador de la plantilla pensa que està fet”, va destacar, fent referència tot seguit a l'obligació que té l'Atlético d'anar a totes: “Segur que ens tocarà patir durant el partit a causa de la necessitat que té el rival. Haurem de mostrar una molt bona versió. Si després el partit es més plàcid serà perquè haurem sabut solucionar la situació, però per la magnitud del rival penso que no serà així.”

Els precedents refermen els pronòstics de Luis Enrique, tot i que aquesta vegada el duel presenta uns condicionants que propicien un registre diferent per part dels de Simeone. “Pel resultat de l'anada, és probable que veiem un altre Atlético, que arrisqui més i pressioni a dalt durant més estona.” Com a contrast, el tècnic va afirmar que el plantejament del Barça no variarà. O sigui, res d'especular: “A pesar que el resultat [de l'anada] ens va molt bé, no ens conformarem amb l'empat. Sortirem a guanyar i a intentar marcar un gol més que el rival. Aquest és el nostre objectiu.”

Luis Enrique va apreciar la bona dinàmica que té el Barça en la copa, fent esment a les motivacions que té arribar a una altra final: “És un torneig que ens prova especialment bé; per mi seria la tercera final de copa com a entrenador, i la quarta seguida del Barça.” A hores dara, les perspectives de repetir el títol són elevades, mentre que en la lliga es requereix remuntar la distància respecte al Madrid. Tot i això, el tècnic va assegurar que la prioritat “és la mateixa que en els anys anteriors”. “Des del principi tenim l' objectiu de guanyar-ho tot”, va afegir.

A l'hora de plantejar l'onze blaugrana per a aquesta nit, l'interrogant se situa en els noms d'Andrés Iniesta i Sergio Busquets. Com és habitual, Luis Enrique no va donar pistes sobre si els dos jugadors estarien en condicions de reaparèixer avui després de les respectives lesions: “Cada dia estan millor. Podria ser que ja estiguessin [per jugar], o no…” Una mica menys críptic va ser quan es va referir a Gerard Piqué, que dissabte passat contra l'Athletic va ser canviat en el descans per una sobrecàrrega a l'adductor de la cama esquerra: “Substituir-lo en l'últim partit va ser una bona decisió. En principi està disponible, però demà [per avui] ho acabarem de veure.”

Qui segur que es perdrà el duel d'avui serà Neymar (sancionat). Un fet que situa Arda com a principal candidat a rellevar el brasiler a l'extrem esquerre. “Tinc menys possibilitats que al pivot, això és cert”, va apreciar Luis Enrique, tot i que va obrir el ventall: “Sempre hi ha possibilitats interessants i de nivell. Fem que hi pensi l'entrenador rival...”

RES D'ESPECULAR

A pesar que el resultat [de l'anada] ens va molt bé, no ens conformarem amb l'empat

L'ATLÉTICO

Pel resultat de l'anada, és probable que arrisqui més i pressioni a dalt durant més estona

Neymar està “per sobre dels gols”

Luis Enrique no tem que Neymar es pugui capficar per la davallada dels seus registres de cara a porteria. “El seu rendiment està per sobre dels gols”, va incidir el tècnic blaugrana, que va qualificar l'actual nivell del brasiler “d'elevadíssim.” “Ara no està tenint sort en la finalització, però té personalitat per marcar molts gols i ho farà segur aquesta temporada. Els seus números són espectaculars, no només per la capacitat de desbordar, sinó també en aspectes defensius. Quan va arribar ja era un grandíssim jugador i s'està fent encara mes gran”, va afegir.

A l'asturià també li van preguntar sobre Aleix Vidal i les claus per capgirar la situació d'ostracisme que vivia el jugador fins fa poques setmanes “Així és el futbol. Ha tingut oportunitats i les ha aprofitat”, va destacar. També va reiterar que “mai ha tingut queixes” en relació amb la manera d'entrenar-se del jugador, i va destacar que per al cos tècnic “és una meravella” tenir una opció més per potenciar l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)