Barça

San Mamés s'autodescarta com a seu de la final de copa

Final de copa. La societat propietària de l'estadi bilbaí lamenta no poder acollir el matx entre el Barça i l'Alavés, que havia demanat oficialment jugar-hi; el Betis ofereix també el seu estadi

La seu de la final de copa és un dels serials més etern dl futbol espanyol i aquesta temporada podria no ser una excepció. Tot i així, hi ha escenaris que ja van quedar descartats. Si primer va ser el Santiago Bernabéu per les obres que assegura Florentino Pérez que hi ha previst fer a l'estadi del Real Madrid, ahir va ser San Mamés. Des que es va classificar per a la final, l'Alavés ha tingut molt clar que el seu estadi preferit per disputar-la era San Mamés, i ahir al matí ho va demanar per escrit. En un comunicat oficial, el club de Vitòria afirmava que la proximitat de la capital basca amb Bilbao i el benefici que suposaria per a Euskadi el desplaçament de milers d'aficionats catalans convertia a San Mamés en un escenari idoni per a l'últim partit d'aquesta edició de la copa del Rei, i instava a San Mamés Barria, la societat propietària de l'estadi de Bilbao –formada pel govern basc, la diputació de Biscaia, l'ajuntament de Bilbao, Kutxabank i l'Athletic Club–, a presentar la candidatura a la federació espanyola. La resposta, no va trigar en arribar i va ser molt clara: és impossible. San Mamés Barria, en un altre comunicat, va assegurar que la proximitat del partit amb el concert de Guns n'Roses –és només tres dies després de la final– impossibilita aquesta opció perquè l'empresa organitzadora del concert ha demanat accedir al recinte vuit dies abans del concert per dur a terme tot el muntatge necessari.

Descartades de manera oficial les opcions de Bernabéu i San Mamés, el Calderón i Mestalla –tot i que no s'ha ofert formalment com a candidat a la federació espanyola– són els estadis neutrals amb més possibilitats d'allotjar la final. De fet, la més clara ara mateix és l'estadi madrileny, tot i que una part de l'afició colchonera no vol acomiadar el seu estadi amb un partit en què no jugui l'Atlético. Mentrestant, el Betis va oferir el Benito Villamarín, amb capacitat per a 60.000 persones. Sevilla té una gran infraestructura hotelera per allotjar el partit però la distància entre la capital andalusa i Barcelona i Vitòria fa difícil que tant Barça com Alavés acceptin aquesta proposta. D'altra banda, el Camp Nou seria l¡opció preferia per a la plantilla del Barça però integrants de l'Alavés ja han rebutjat enèrgicament aquesta opció.

El serial segueix i fins d'aquí a unes setmanes no es coneixerà la seu escollida, però aquesta discussió podria tenir els dies comptats. I és que segons ha informat la cadena SER en les últimes hores, l'Atlético de Madrid ha iniciat converses perquè el Wanda Metropolitano sigui la seu fixa per a les properes edicions de la copa.

BENITO VILLAMARÍN

El Betis ofereix el seu estadi però la distancia entre les ciutats fa difícil aquesta opció

BILBAO, IMPOSSIBLE

San Mamés queda exclòs per la proximitat de la final i el concert de Guns n'Roses
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)