Barça

Bones vibracions

El Barça viatja avui a París per afrontar el retorn a la Champions reforçat per la golejada a Vitòria i la recent classificació per a la final de la copa

Busquets i Iniesta estan plenament recuperats i Piqué i Rafinha són les novetats en la llista

Després de classificar-se per a la final de la copa eliminant l'Atlético de Madrid, els ànims es van acabar de reforçar amb la contundent victòria de dissabte a Mendizorrotza, on els de Luis Enrique no només van golejar, sinó que van recuperar les millors sensacions pel que fa al joc i l'efectivitat de cara a la porteria rival. Sens dubte, una bona manera de viatjar avui cap a París, un escenari tan exigent com motivador per tornar a l'acció en la Champions. El conjunt blaugrana, a més, afrontarà aquesta anada dels vuitens de la màxima competició continental al Parc dels Prínceps –avui ja s'hi entrenarà a partir de les set del vespre, tot just després que el tècnic asturià i André Gomes compareguin en roda de premsa–, amb Sergio Busquets ja en plena forma, com es va veure contra l'Alavés. També està a punt Andrés Iniesta, que a Vitòria va tornar a jugar una altra estona com a rodatge per estar demà a l'onze. No hi faltaran tampoc Gerard Piqué, absent en el duel de dissabte, però que ahir va ser una de les novetats en la convocatòria, juntament amb Rafinha, que va rebre l'alta mèdica després de la fractura nasal que es va fer en el duel contra l'Athletic en xocar amb Ter Stegen. En l'entrenament d'ahir, l'hispanobrasiler ja es va deixar veure amb la seva màscara protectora.

En l'expedició que aquest matí agafarà un vol a dos quarts d'onze del matí en direcció a la capital francesa, també hi haurà Jordi Masip –com és habitual en la Champions, viatgen els tres porters–, així com dos jugadors del filial: Nili, per cobrir el buit que ha deixat al lateral dret la greu lesió d'Aleix Vidal, i Carles Aleñá. En total, 21 blaugrana formen una llista en què, a banda de la del de Puigpelat, també hi ha les absències de Mascherano i Arda Turan, que continuen lesionats.

Res impedirà, doncs, a Luis Enrique, per enfrontar-se amb el conjunt parisenc i intentar començar a encarrilar ja demà el passi als quarts de final, presentar un onze totalment de gala, en què la gran arma serà el trident, que, a més, arriba pletòric a la represa de la Champions. De fet, el de Mendizorrotza va ser el tercer partit aquest 2017 en què marquen Messi, Suárez i Neymar. Els altres cops que ho van fer va ser a Eibar i contra l'Athletic en la tornada dels vuitens de la copa. En la resta de curs, ja havien marcat tots tres en el mateix duel contra el Celtic i a Leganés. Ja acumulen 67 gols entre els tres aquesta temporada, dels quals Messi és qui n'ha fet més (32), seguit de Luis Suárez (25) i, ja més lluny, Neymar (10). El crac argentí, a més, està a només un gol de distància de l'uruguaià en la lluita pel pitxitxi –17 i 18 dianes, respectivament–, i lidera gairebé sense rival la llista de màxims artillers de la Champions. Deu dianes suma el 10 blaugrana, seguit de Cavani (6) i Lewandowski (5).

Lucas Digne, que va arribar al Barça a l'estiu a canvi de 16,5 milions d'euros procedent del PSG, –hi va jugar entre el 2013 i 2015, abans de marxar cedit a la Roma– es va desfer en elogis en referir-se precisament al trident blaugrana, en declaracions a AFP, abans d'aquest imminent retorn al Parc dels Prínceps: “La diferència sempre la posa l'atac perquè tens els millors davanters del món. Tenen un talent increïble i, a més, tenen una afinitat fora dels terrenys de joc i això també compta. I Messi és màgic, per mi el millor futbolista del món.”

El duel golejador estarà servit demà a París, on el Barça s'haurà de preocupar d'altres factors més enllà de la punteria de Cavani. I és que el PSG, que va acabar el 2016 amb molts dubtes i va fer perillar la continuïtat d'Unai Emery, s'ha refet i passa el millor moment de la temporada. De fet, no coneix la derrota aquest 2017. En la lliga només ha cedit dos punts en els sis partits que ha disputat enguany –contra el líder, el Mònaco, que l'avantatja amb tres punts més–, i en la copa de França ha superat dues eliminatòries, cosa que també ha fet en la copa de la lliga, en què s'ha classificat per a la final. El conjunt parisenc, d'altra banda, afrontarà aquest duel contra el Barça amb un dia més de descans, ja que aquesta jornada va jugar divendres, a Bordeus, on va vèncer 0-3 amb gols de Cavani (2) i Di María. L'arrencada d'any del PSG, però, no té res a envejar a la del Barça, que només ha perdut un dels dotze partits que ha disputat –1-2 contra l'Athletic–, i va acabar sent una derrota intranscendent després de remuntar al Camp Nou (3-1) en la tornada dels vuitens de la copa.

El PSG s'encoratja

Des de París, ahir es van succeir diversos missatges per expressar la confiança de cara a l'eliminatòria. “Ningú entra en aquesta competició desitjant creuar-se amb el Barça en algun moment. A pesar d'això, serà cosa nostra marcar la diferència. Serà necessari donar-ho tot i no haver de lamentar-nos”, va comentar Maxwell, vell conegut de l'afició blaugrana (va militar al Barça entre 2009 i 2012). Pel que fa a Marquinhos, un dels noms que més ha sonat com a futurible del Barça, preveu un duel intens en el qual “els detalls seran clau”. “Ells tenen jugadors que són capaços de marcar la diferencia. Cal intentar anar al 110%”, va afegir en un vídeo de motivació.

L'exigència que avança Marquinhos ve avalada pel desenllaç de l'última visita blaugrana al Parc dels Prínceps, el 15 d'abril del 2015. Aquell dia, els de Luis Enrique es van imposar 1-3, amb gols de Neymar i Luis Suárez (2). Jérémy Mathieu es va fer un autogol, però l'acció va quedar com una anècdota després que el Barça ampliés el seu domini en l'eliminatòria en el partit de tornada al Camp Nou (2-0), per tal de signar l'accés a les semifinals de la Champions 2014/15 per un global de 5-1.

BON MOMENT

El Barça només ha perdut un partit el 2017, a Bilbao, tot i que va remuntar en la tornada

NO HI SERAN TOTS

A banda d'Aleix Vidal, Arda Turan i Mascherano tampoc estan en la llista per lesió

REFORÇOS DEL FILIAL

El lateral dret Nili i Aleñá també formen part de l'expedició, que formen 21 jugadors

EL TRIDENT, ENDOLLAT

El de dissabte va ser el tercer duel del 2017 en què els tres davanters van marcar

LES XIFRES

67
gols
acumula ja el trident blaugrana aquest curs: Messi n'ha fet 32, Luis Suárez 25 i Neymar 10.
0
derrotes
del PSG aquest 2017, en els 10 partits jugats, entre lliga (6), copa (2) i copa de la lliga (2).

El polonès Szymon Marciniak, l'escollit per dirigir el duel

P.G.

Szymon Marciniak és l'àrbitre designat per dirigit el partit de demà al Parc dels Prínceps. Serà la primera vegada que aquest polonès de 36 anys –un dels més joves de la competició– arbitri el Barça. De la mateixa manera, tampoc havia coincidit anteriorment amb el PSG.

Aquest curs ha arbitrat tres duels corresponents a la fase de grups de la Champions. L'últim va ser el Madrid-Borussia de Dormund que es va disputar el 7 de desembre i que va finalitzar amb empat a dos gols. En les setmanes anteriors, també va dirigir l'Olympique-Juventus (0-1) –va mostrar fins a set targetes grogues i va expulsar Lemina per doble amonestació–, i l'Atlético-Bayern (1-0).

Marciniak, doncs, acredita força experiència a l'hora de dirigir partits destacats com el d'avui. Més enllà de la Champions, també va ser un dels col·legiats presents en la passada Eurocopa de França 2016. Va actuar en sis partits, un dels quals va ser l'Espanya-República Txeca (0-1), amb presència a la gespa dels internacionals blaugrana Piqué, Alba, Busquets i Iniesta. Demà al vespre es tornaran a veure les cares, però amb un escenari i una samarreta diferents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)