Barça

El Barça remarca que la samarreta d'Urdangarin és al Palau per mèrits esportius

Sense moviments. L'entitat recorda que l'ex-duc de Palma no forma part del patronat de la Fundació del FC Barcelona des de l'1 de gener del 2015 i referma el seu màxim respecte per la justícia

La sentència del cas Nóos emesa ahir pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en què es va condemnar Iñaki Urdangarin a una pena de sis anys i tres mesos de presó, set anys i un mes d'inhabilitació especial i una multa de 512.553,68 euros, ha revifat el debat sobre què ha de fer el FC Barcelona amb la samarreta amb el dorsal 7 de l'exjugador de la secció d'handbol que llueix al Palau Blaugrana com a homenatge a la seva brillant etapa com a jugador. De moment, fonts del club van manifestar a L'Esportiu que la samarreta d'Iñaki Urdangarin llueix al Palau exclusivament pels seus mèrits esportius, a banda de recordar que l'exjugador ja no forma part del patronat de la Fundació del FC Barcelona, càrrec que ocupava per ser el duc de Palma i que va deixar d'ostentar el 31 de desembre del 2014, moment en què va expirar el seu mandat. El club blaugrana, a més, va remarcar el seu respecte màxim per la justícia.

Tot va començar el mes de novembre del 2011, tot just després que transcendís que Iñaki Urdangarin i els seus socis estaven sent investigats pel cas Babel, derivat de la investigació del cas Palma Arena. El 29 de desembre, l'exblaugrana va ser imputat pel jutge José Castro, encetant així el debat entre l'afició del FC Barcelona sobre si la seva samarreta d'homenatge del Palau s'hauria de mantenir o, per contra, havia de ser retirada. Llavors, el club, mitjançant Carles Vilarrubí, vicepresident responsable de l'àrea de les relacions internacionals i institucionals, va demanar respectar la presumpció d'innocència d'Urdangarin i va recordar que les condicions que en el seu dia van provocar que la seva samarreta fos retirada i que se'l nomenés patró de la fundació no havien canviat. “El senyor Urdangarin és un barcelonista que forma part de la història del club perquè ha estat un esportista d'elit”, va afirmar llavors Vilarrubí.

Més de cinc anys després de l'inici de la disjuntiva, el debat sobre la samarreta d'Urdangarin torna a ser ara damunt la taula, després que ahir el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears condemnés l'ex-duc de Palma per delictes de prevaricació amb falsedat i malversació de cabals públics, per frau a l'administració pública i per tràfic d'influències, a banda de recollir dos delictes contra Hisenda. Cal recordar, però, que aquesta sentència no és ferma, ja que Urdangarin encara pot posar un recurs al Tribunal Suprem.

CULPABLE

Iñaki Urdangarin va ser condemnat ahir a una pena de sis anys i tres mesos de presó

CINC ANYS DE DEBAT

La disjuntiva va sorgir a finals del 2011, quan l'ex-duc de Palma va ser imputat
La sentència del cas Nóos revifa el debat sobre la samarreta d'homenatge de l'exblaugrana

El dia en què es va homenatjar el 7 blaugrana

La samarreta amb el dorsal 7 d'Urdangarin va ser la primera de la secció d'handbol que el FC Barcelona va retirar. L'acte, molt emotiu, es va celebrar el 31 de març del 2001, en què un Palau Blaugrana ple, i amb la infanta Cristina i el llavors Príncep Felip a la llotja, va homenatjar tota una llegenda del club blaugrana, amb el qual va aixecar 52 títols –entre els quals sis copes d'Europa i deu lligues– en 14 temporades. “Em passen pel cap moltes coses, sensacions, emocions, partits i desplaçaments. Coses que m'emociona descriure”, va afirmar un visiblement emocionat Urdangarin. Ningú es podia imaginar llavors que, 16 anys després, part de l'afició reclamaria que la samarreta amb el dorsal 7 hauria de desaparèixer de la façana del Palau. La llegenda trontolla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)