Barça

El Barça es reenganxa a la lliga

Els blaugrana guanyen al Vicente Calderón (1-2) gràcies a un gol de Messi en el minut 87 i mantenen el pols amb el Real Madrid i el Sevilla

Malgrat no fer un partit excels, el triomf serveix per recuperar sensacions

atlético 1 barça 2

ATLÉTICO:Oblak; Vrsaljko, Savic, Godín, Filipe; Koke, Gabi, Saúl, Carrasco (Torres, 67'); Griezmann i Gameiro (Correa, 72') . BARÇA:Ter Stegen; Sergi Roberto (Andre Gomes, 84'), Piqué, Umtiti, Mathieu (Digne, 77'), Rafinha, Busquets, Iniesta (Rakitic, 71'), Messi, Luis Suárez i Neymar. GOLS:0-1 Rafinha (63'), 1-1 Godín (70'). 1-2, Messi (86').ÀRBITRE:Mateu Lahoz. Targetes a Saúl (55'), Savic (64'), Gabi (72') i Correa (73'), Busquets (54') i Messi (81'). .PÚBLIC:54.000 espectadors.

El Barça va guanyar ahir molt més que tres punts al Calderón, i això que els de Luis Enrique van tornar a evidenciar en alguns trams del partit els mateixos dubtes de les darreres setmanes, amb moments de descontrol i massa pèrdues de pilota. A falta de pulcritud en el joc, però, els blaugrana es van posar la granota de treball i van baixar al fang, conscients que calia guanyar sí o sí, per mantenir-se en la lluita per la lliga i, és clar, per anar recuperant l'autoestima que es va malmetre a París. Per tot això, el triomf d'ahir, en un estadi molt complicat i contra un Atlético que encara no havia perdut en el 2017, té un mèrit enorme, i més si és té en compte que els locals van empatar quan millor estava jugant el Barça, una situació que els equips sense esma ni orgull haurien estat incapaços de superar.

Tractant-se d'un partit d'una incidència sideral i després d'una setmana neta per al Barça, es donava per fet que Luis Enrique posaria damunt la gespa el teòric onze de gala, amb l'únic canvi obligat d'Umtiti en el lloc del lesionat Mascherano i amb Busquets, Iniesta i Rakitic en el centre del camp. El tècnic asturià, però, va sorprendre tothom situant Mathieu i Rafinha en l'alineació, en el lloc de Jordi Alba i de Rakitic, amb l'objectiu de nodrir el centre del camp. Va ser la resposta de Luis Enrique als darrers problemes del Barça per sortir des del darrere amb la pilota controlada i, sobretot, per tornar a dominar els partits a través de la possessió. I és que ahir el dibuix del Barça va ser el d'un 3-4-3 que, segons com, va variar a un 3-5-2, amb Piqué, Umtiti i Mathieu en defensa, Sergi Roberto, Busquets, Iniesta i Rafinha –ben obert a la banda dreta– en el centre del camp, i Suárez, Neymar i Messi al davant, tot i que l'argentí va baixar constantment per enfortir la medul·lar. I la fórmula va funcionar el primer quart d'hora de joc, en què el Barça va dominar la situació amb certa tranquil·litat, davant d'un Atlético que només es va acostar amb perill en un córner, en què Godín va aprofitar que la pilota va quedar morta per engaltar un xut per damunt del travesser. El domini blaugrana, però, es va acabar a partir del minut 15, moment en què l'Atlético va pujar les línies i va augmentar la intensitat de la pressió. El primer avís seriós dels madrilenys va arribar en el 16', propiciat per un mal refús d'Umtiti, que va deixar la pilota morta a peus de Griezmann. El central blaugrana, però, va reaccionar ràpidament va refusar amb el cos el xut del davanter colchonero. L'ocasió dels de Simeone va encetar 20 minuts de vendaval local, que a còpia de desgast físic i ímpetu va començar a provocar pèrdues constants d'un Barça perdut i sense idees, amb un Busquets molt poc precís i un Iniesta que segueix evidenciant no travessar un bon moment. I l'Atlético va estar a punt de marcar en el minut 26, amb un xut des de la frontal de Griezmann que Ter Stegen va enviar a córner amb una excel·lent estirada. La resposta del Barça, tot i ser puntual, va ser virulenta, i va començar precisament en la primera acció en què Iniesta i Messi van connectar. L'argentí va obrir per a Neymar, que després d'entrar a l'àrea li va tornar la pilota. El xut de Messi, mossegat, el va desviar Oblak, i en el refús Mateu Lahoz va xiular falta de Suárez al porter, abans que el 9 blaugrana marquès amb el cap. L'acció va semblar reactivar el Barça, que en el tram final del primer temps es va fer, ara sí, en l'amo i senyor de la situació, tancant l'Atlético i trepitjant l'àrea. El primer en intentar-ho va ser Suárez, amb un xut llunyà que va sortir fora (35'). Després va ser el torn de Messi, en una falta directa en què Oblak es va lluir (38'). I finalment ho va intentar Piqué, en un córner, però el porter local va tornar a salvar el seu equip (43').

Muntanya russa

Amb la represa, i malgrat una gran ocasió inicial de Suárez, que tot sol davant d'Oblak va xutar massa creuat, va semblar que l'Atlético es tornar a fer amb el control, ja que el Barça, de nou amb el centre del camp descosit, va tornar a perdre pilota de manera continuada. Griezmann, a més, va tornar a vorejar el gol, amb un xut que Ter Stegen va tornar a desviar (52'). I quan semblava que l'1-0 estava ben aprop, va arribar el 0-1, en una llarga jugada farcida de rebots que va acabar amb la pilota morta dins de l'àrea, perquè Rafinha marquès. El gol va semblar estabornir l'Atlético, que tot i veure's superat pel Barça va aconseguir empatar en una acció aïllada, i fruit de l'enèsima errada de Busquets, que després de perdre una pilota a prop del córner va fer falta. Aquesta la va executar Koke, tancada, perquè Godín superés Ter Stegen amb una rematada amb el cap (70'). El gol va revifar el Calderón i l'Atlético, una situació límit que va afectar el Barça, que tot i l'entrada de Rakitic per Iniesta –a banda de la de Digne per un Mathieu lesionat– va seguir sense ser superior físicament en el centre del camp. I quan semblava que l'empat seria el millor resultat que podria treure el Barça, un punt que tot i la dificultat de l'escenari hauria allunyat de nou els blaugrana de la lluita pel títol i hauria mantingut els dubtes, va aparèixer Messi, i una altra vegada en una acció llarga i farragosa. Va ser una falta llunyana que va executar el propi argentí i en què la pilota va caure a peus d'Umtiti. El francès va cedir-li l'esfèric a Suárez, que va centrar perquè Messi, en dues rematades, marquès el gol que reenganxava el Barça a la lliga. Era la millor manera amb què l'argentí es podia acomiadar en un partit contra l'Atlético del Calderón –sempre i quan no hi hagi miracle contra el PSG–, el seu estadi rival preferit, on hi ha marcat 13 gols. A diferència del dia del Leganés, Messi va celebrar la diana amb empenta. I és ahir el Barça va donar un cop de punt damunt la taula, el primer pas per tornar a ser aquella màquina engreixada i temible de jugar a futbol.

CANVI DE DIBUIX

Mathieu i Rafinha van ser les grans novetats, i Luis Enrique va apostar per un 3-4-3

DESCONTROL

El Barça va tornar a perdre massa pilotes, amb un Busquets molt imprecís

GRAN CONTRIBUCIÓ

Ter Stegen va salvar l'equip amb tres intervencions de molt de mèrit

BENEÏTS REBOTS

Rafinha, extrem ahir, va obrir el marcador en aprofitar una pilota morta

EL DE SEMPRE

Godín va empatar quan pitjor estava l'Atlético, amb una rematada amb el cap

MÉS PITXITXI

Messi suma ja 20 gols en la lliga i 13 en el Vicente Calderón, el seu estadi preferit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)