Barça

Futbol

Primera divisió

Només s'admet la victòria

El Barça continua la persecució al Real Madrid en la lliga aquest vespre a l'estadi contra l'Sporting

Només val guanyar contra un equip que lluita per no baixar i que arriba amb moltes baixes

Tres dies després de la reconfortant victòria al Vicente Calderón, que ha reenganxat el Barça a la lliga i ha restaurat la malmesa autoestima dels jugadors de Luis Enrique, l'Sporting de Gijón visita el Camp Nou en partit intersetmanal, corresponent a la jornada 25 del campionat. Ho farà a dos quarts de vuit del vespre, un horari que no convida precisament a pronosticar que l'estadi s'omplirà. En tot cas, el Barça no es pot permetre una altra ensopegada a casa, on aquesta temporada ja ha deixat escapar nou punts: hi va perdre contra l'Alavés i hi va empatar contra el Màlaga, el Real Madrid i l'Atlético de Madrid. La victòria és l'únic resultat acceptable contra un equip que només ha guanyat 4 partits de 24, que és antepenúltim en la classificació i que està condemnat a lluitar per no baixar.

De fet, els dos últims enfrontaments entre el Barça i l'Sporting han evidenciat la distància que hi ha entre aquests dos equips: si en el partit de la primera volta a El Molinón el resultat va ser un concloent 0-5, en la visita que els asturians van fer a l'estadi el dia de Sant Jordi de l'any passat es van endur mitja dotzena de gols (6-0). Abelardo Fernández seia, en les dues ocasions, a la banqueta sportinguista. L'estimat Pitu, però, va ser destituït a mitjan de gener i ara ocupa el seu lloc el català Joan Francesc Ferrer, Rubi, que, de moment, en sis partits, ha sumat només una victòria (0-2 a Butarque, contra el Leganés) i dos empats (0-0 al Benito Villamarín i 1-1 a casa, contra el Celta). Tot i això, l'esperança no decau a Gijón, perquè, a banda que les dues últimes actuacions de l'Sporting han estat més que acceptables, el Deportivo de la Corunya es troba a només dos punts. Els gallecs, que tenen un partit ajornat, visitaran El Molinón diumenge que ve i, per això, és més que probable que avui Rubi reservi algun dels seus millors jugadors.

En aquest sentit, és especialment significatiu que en la convocatòria del conjunt asturià no apareguin tres futbolistes –Roberto Canella, Carlos Carmona i Moi Gómez– habituals titulars. L'absència de Gómez es justifica, a més, perquè ha vist quatre targetes. En la mateixa situació, però, hi ha Pichu Cuéllar, Fernando Amorebieta, Lillo, Nacho Cases, Isma López i Duje Cop. Per si no n'hi hagués prou, Rubi no podrà disposar del central Jorge Meré, expulsat diumenge contra el Celta, i haurà de composar una defensa de circumstàncies, segurament amb el recentment recuperat Jean-Sylvain Babin. A l'onze titular de qui va formar part del cos tècnic blaugrana en l'etapa de Gerardo Martino hi podrà entrar, això sí, el brasiler Douglas Pereira, ja que en el seu contracte de cessió a l'Sporting, el Barça no va incloure cap clàusula que ho impedeixi.

Els indicis assenyalen, doncs, que el Barça no trobarà avui un rival de màxima dificultat. La jornada es presenta ideal per a les rotacions i perquè els futbolistes que tornen després d'una lesió, Javier Mascherano i Arda Turan, reprenguin el ritme de competició. Quant a les baixes, a més de la d'Aleix Vidal, cal tenir en compte la de Jérémy Mathieu, que es va fer un esquinç al turmell esquerre al Vicente Calderón. A això cal afegir que en l'horitzó més proper, d'aquí a una setmana, apareix el duel de tornada dels vuitens de final de la Champions League, contra el París Saint-Germain, en el qual el Barça mirarà d'aconseguir una remuntada històrica, i que dissabte que ve visita l'estadi el sempre incòmode Celta. Per tot plegat, avui s'esperen canvis a l'onze respecte al que diumenge va guanyar a domicili l'Atlético de Madrid.

Al davant de Ter Stegen el més normal és que torni la defensa de quatre, amb Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti i, de nou, Jordi Alba. Al mig del camp, acompanyant Sergio Busquets, hi hauria Rakitic i Denis Suárez; i al davant, Paco Alcácer donaria descans a Luis Suárez i tindria una nova oportunitat de jugar al costat de Leo Messi i Neymar.

ROTACIONS

Seria una sorpresa que Luis Enrique no fes descansar alguns indiscutibles

RIVAL DIRECTE

L'Sporting prioritza el partit de diumenge contra el Deportivo

Rubi reconeix que farà rotacions “amb la intenció de guanyar”

L'entrenador de l'Sporting Joan Francesc Ferrer, Rubi, va admetre ahir que avui farà rotacions contra el Barça. “Si no haguéssim de jugar tres partits en una setmana no hi hauria rotacions”, va puntualitzar, i va avançar que farà “una alineació més barrejada, tot i que sempre amb la intenció de guanyar”. Rubi va manifestar també que si el seu equip vol obtenir un bon resultat al Camp Nou ha de portar els jugadors del Barça a situacions a les quals no estan habituats, amb moltes ajudes. “En partits com aquest és important estar molt concentrats, encara que anem perdent”, va afirmar l'entrenador català, que també va admetre que al seu equip li falta eficàcia en atac. “La clau del partit és mirar d'aprofitar la primera ocasió que se'ns presenti, perquè obligarem el rival a obrir-se i aquí pot arribar el segon”, va comentar, d'altra banda.

El partit Barça-Leganés és una referència per a Rubi, que considera que, malgrat que va acabar perdent al Camp Nou, el conjunt madrileny va sortir molt reforçat pel que fa al seu joc i això li va servir per golejar el Deportivo en la jornada següent. “Els partits contra els equips grans sempre els plantejo amb alguna novetat, perquè em sembla que cal sorprendre amb alguna cosa diferent. D'altra banda, és clar que si les coses s'estan fent bé no cal canviar-les. Així que caldrà mantenir un equilibri”, va explicar el tècnic sportinguista, que, d'altra banda, va minimitzar la possibilitat d'una crisi de joc al Barça. “La repercussió dels partits d'equips com aquest és tan gran que quan tenen un contratemps es diu que no estan bé. Però quan no estan bé guanyen tres partits de cada quatre.” Rubi va revelar, a més , que els seus jugadors van acabar “rabiosos” per no poder guanyar el Celta en un duel que mereixien guanyar. “Espero que algun es pugui guanyar encara que s'hagi jugat malament”, va afegir. Finalment, el tècnic va mostrar la seva total confiança en el col·lectiu arbitral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)