Barça

Refermar l'enlairament

El Barça rep el Celta (20.45 h, Movistar Partidazo) amb l'objectiu de consolidar el lideratge de la lliga

El duel ha de servir també per fer créixer l'entusiasme de tothom per a l'intent de remuntada de dimecres

En el futbol, com en la vida, les coses poden fer un tomb inesperat en qualsevol moment, canvis sobtats que fan variar del tot la perspectiva preestablerta, i que posen a prova la capacitat d'adaptació dels protagonistes. Perquè sembla mentida, però el mateix Barça que fa 13 dies va estar a punt d'acomiadar-se de la lliga contra el Leganés, saltarà aquest vespre a la gespa del Camp Nou amb l'objectiu de refermar contra el Celta el liderat del campionat, i fins i tot ho podria fer per augmentar les distàncies respecte al Madrid, que haurà visitat l'Eibar abans, a les 16.15h. I després, és clar, l'equip i l'afició viuran el seu primer duel sabent que Luis Enrique ja ha decidit no renovar el seu contracte, el tancament d'un debat que hauria de permetre que el Barça se centri única i exclusivament en les competicions en joc. I encara hi ha més, ja que després de la glopada d'autoestima del Calderón i de la golejada cicatritzant de dimecres, l'equip de Luis Enrique té davant seu el doble objectiu de superar un Celta tan ben treballat com el de Berizzo –el darrer que ha estat capaç de vèncer el Barça a la lliga– i, de retruc, fer créixer encara més la confiança per afrontar amb la màxima il·lusió l'intent de remuntada contra el PSG, una fita d'una dificultat màxima, però en cap cas impossible per a un equip on juguen Messi, Suárez, Neymar, Iniesta i companyia.

Amb la lògica a la mà, però, ara per ara la lliga és molt més factible que la Champions, així que s'espera que Luis Enrique deixi les rotacions per a un altre dia i que aquest vespre posi tota la carn a la graella, i més si s'afegeix a la coctelera l'enorme potencial del Celta. De fet, els únics dubtes són veure si el tècnic aposta per donar més rodatge a Mascherano, que tot just va tornar a jugar dimecres passat, i quin serà el tercer membre del centre del camp, tenint en compte que Busquets i Iniesta apunten a la titularitat i que André Gomes ahir no es va poder entrenar per una indisposició. Rakitic, suplent contra l'Sporting, és qui té més números, ja que probablement Luis Enrique opti per donar descans a Rafinha, titular els dos últims partits, i més si té pensat repetir contra el PSG el 3-4-3 dels dos últims enfrontaments, i on sembla que el brasiler és una peça fonamental. On no s'espera cap variació és en l'atac, on jugarà el trident blaugrana, que mirarà de mantenir l'excel·lent relació amb el gol mostrada contra l'Sporting, tant per refermar el lideratge de l'equip a la lliga com, és clar, per augmentar les sensacions favorables amb vista a l'intent de miracle de dimecres.

L'equilibri de Berizzo

Malgrat la irregularitat mostrada les darreres setmanes, el Celta es presenta al Camp Nou amb l'etiqueta de ser un dels equips que més dificultats ha posat al Barça aquest curs, i amb l'estil característic que ha implantat Berizzo, el d'un conjunt intens en la pressió, punyent en el centre del camp, amb la intenció i la capacitat per treure la pilota jugada des del darrere i amb molta arribada, ja sigui en estàtic com, sobretot, a l'espai. Tot i així, per a aquest vespre s'espera que Berizzo aposti per reforçar el centre del camp, una idea per la qual ha estat fonamental la recuperació de Radoja, que tot i arribar tocat al partit s'espera que sigui titular, formant un doble pivot amb Wass. Tot i que no es descarta que Berizzo pugui plantejar una defensa de tres centrals, en un principi mantindrà la seva habitual línia de quatre al darrere, amb Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia i Jonny, mentre que el perill el continuaran liderant Guidetti i, sobretot, Aspas, un futbolista superlatiu que encadena quatre partits veient porteria. Malgrat ser un equip diferent del PSG, el partit d'avui pot ser una bona prova de foc per al Barça, ja que els gallecs, com els francesos, són un conjunt intens que tenen un centre del camp fort i amb recorregut i que sap exprimir al màxim els espais. Perquè aquest vespre el Barça es juga tres punts vitals per mantenir a ratlla el Madrid, i contra un dels rivals més forts que li queden al calendari, però també una bona dosi de confiança per afrontar amb bona cara l'intent de remuntada contra el PSG.

POSSIBLE BAIXA

Gomes no es va entrenar ahir per una indisposició i difícilment podrà jugar

MÉS FÍSIC

Berizzo ha recuperat Radoja, una peça clau per afegir múscul en el centre del camp

Berizzo: “Per guanyar necessitarem agressivitat mental”

Intensitat, desgast físic i pressió. Aquests són els punts que millor defineixen el Celta de Berizzo, que ahir va incidir en què serà clau ser fidels a si mateixos per mirar de treure un bon resultat del Camp Nou. “Estem davant d'un partit del màxim nivell. Anem a un camp fantàstic i amb la il·lusió per guanyar. Per fer-ho necessitarem agressivitat mental, un gran desgast físic i molta pressió”, va afirmar ahir Berizzo, que va descartar fer rotacions, malgrat que el seu equip tindrà dijous un partit molt important contra el Krasnodar. “El partit contra el Barça és il·lusionant, i ens arriba en un moment de molta confiança. La nostra energia ha d'estar posada en incomodar-los com més millor”. Qüestionat sobre la vinculació del seu nom com a possible substitut de Luis Enrique, Berizzo va dir que la seva intenció és seguir a Balaídos. “Vull ser el tècnic que més partits hagi dirigit el Celta”.

El col·legiat Jesús Gil Manzano torna al Camp Nou

El destí ha volgut que Gil Manzano, l'àrbitre que el cap de setmana passat va facilitar la remuntada del Madrid contra el Vila-real en xiular un penal inexistent per unes mans involuntàries de Bruno, sigui el col·legiat del Barça-Celta d'aquest vespre, una designació que llavors ja s'havia fet oficial. L'extremeny, a més, torna al Camp Nou després d'una darrera actuació també marcada per la polèmica, en la tornada de les semifinals de la copa contra l'Atlético, en què després d'expulsar correctament Sergi Roberto, va deixar Luis Suárez sense poder disputar la final contra l'Alavés, en mostrar-li una segona amonestació força discutible, i en el temps de descompte, una decisió que s'hauria pogut estalviar, tenint en compte que l'acció no era gens clara, el moment del partit i el que suposava. Gil Manzano, però, va ser inflexible, provocant la crispació del Camp Nou i de l'uruguaià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)