Barça

Hi ha Big Sam per a molts anys

Samuel Umtiti. El central francès va tornar a demostrar, en la històrica nit de dimecres, contra el PSG, l'encert del seu fitxatge

Abans de l'exhibició de joc que va protagonitzar en el partit de la remuntada contra el París Saint-Germain, Samuel Umtiti ja havia deixat clar que el Barça l'ha encertat amb el seu fitxatge i que, en ell, té un central per a molts anys. Per si no havia quedat prou clar, dimecres el francès, com molts dels seus companys, va completar una actuació monumental: va ser qui més pilotes va recuperar, 14 en total, una barbaritat; en va perdre només dues i, a més, va fer quatre rebutjades i tan sols tres faltes. Aquestes extraordinàries estadístiques, especialment bones tenint en compte les exigències i els riscos de la posició que ocupa Umtiti en el nou sistema de joc del Barça, amb només tres defenses, quantifiquen una nova demostració de solvència i eficàcia que torna a deixar clar que, per als culers, s'ha acabat la llarga espera del central. Potser Robert s'ha equivocat amb la resta de fitxatges, però amb ell, no.

La llista de futbolistes que han aspirat al lloc que ara ocupa Umtiti no és precisament curta. Hi ha jugadors de primer nivell, alguns procedents de la Masia. No cal dir noms, ni xifres; el cas és que la cerca ha estat llarga i costosa. I la prova més evident és que un migcampista d'origen com és Javier Mascherano ha estat la parella de Gerard Piqué durant les últimes sis temporades, sense haver trobat una competència prou forta. Umtiti comparteix, precisament, moltes de les qualitats de l'argentí: és senzill i discret, impecable tàcticament, contundent quan toca ser-ho, no perd la concentració i és un competidor nat. El francès, a més, és ràpid en el desplaçament i amb la pilota als peus i, és clar, té nou anys menys.

El vestidor l'ha acollit amb els braços oberts, en gran mesura perquè ell s'ha guanyat el respecte i l'estimació. Ha congeniat amb els més joves del grup i, per descomptat, amb els seus compatriotes Lucas Digne i Jérémy Mathieu. En aquest sentit, l'eliminatòria contra el París Saint-Germain va ser molt especial per a tots tres. Van viure la remuntada amb un plus de felicitat, igual que abans havien patit molt amb la desfeta del Parc dels Prínceps. A Umtiti, a més, li va tocar viure-ho tot damunt la gespa. Per això el 4-0 el va colpejar fort. El desenvolupament del partit, el desgavell defensiu del Barça i, per acabar-ho d'adobar, l'oportunitat que va tenir i que va estavellar en el pal el van deixar tocat. Sobre tot, pel seu present blaugrana, però també pel seu passat a l'Olympique Lionnais. Per això, dimecres Samuel Umtiti estava exultant, era més Big Sam que mai.

RESCABALAT

La desfeta de París el va deixar molt tocat, per això dimecres era dels més feliços
En el partit de la remuntada va recuperar 14 pilotes i només en va perdre dues

Ja juga amb els futbolistes que abans veia a la televisió

Hi ha central per a estona. Se sap a Barcelona i també a Lió, des d'on Umtiti va arribar aquest estiu, amb menys cartell que la resta d'incorporacions. D'allà, de Lió, també va venir Eric Abidal, un dels seus principals avaladors i ara veí seu, a Sant Just Desvern. Ningú com Abi, que ha jugat en el seu lloc i té el seu mateix origen, per aconsellar-lo. “Sé que trobaré més competència que a Lió i estic preparat. He vingut per aprendre de jugadors amb més experiència que jo”, manifestava Samuel Umtiti el 15 de juliol passat, el dia de la seva presentació. “Serà molt especial veure aquests grans futbolistes que fins ara només he vist a la televisió. Estic impacient per conèixer-los”, deia també. I, certament, per la seva manera de viure el futbol, pendent les 24 hores del dia, abans de fitxar pel Barça coneixia de memòria els moviments dels que després han estat els seus companys. Fet que, ben segur, l'ha ajudat a adaptar-s'hi tan ràpidament tal com ho ha fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)