Barça

La passió turca s'atenua

Després d'un primer tram de curs notable, la seva incidència ha davallat de manera considerable en les darreres aparicions

Cap xut a porteria i tres centrades neutralitzades per la defensa del Deportivo. Aquest va ser el balanç ofensiu que van recollir les estadístiques d'Arda Turan diumenge a Riazor abans que fos substituït en el minut 57. Un canvi que, amb l'1-1 que registrava llavors el marcador, és el símptoma d'una davallada que el jugador arrossega els últims dos mesos i que contrasta amb els notables registres que va presentar durant el primer tram del curs. La pèrdua d'incidència ha repercutit especialment en l'efectivitat golejadora. Només dos dels tretze gols que acredita aquesta temporada –el seu rècord personal com a professional– els ha signat durant el 2017. I l'últim, en el Barça-Real Sociedad de la tornada dels quarts (5-2) de la copa, es remunta al 26 de gener.

Diumenge passat, coincidint amb la baixa per lesió de Neymar, Arda va tornar a ser l'escollit per ocupar l'extrem esquerre, on millor rendiment ha ofert des que va aterrar a l'entitat blaugrana, l'estiu del 2015. Tot just va ser la cinquena vegada que Luis Enrique el situava com a titular des de l'inici del 2017. També ho va ser en el Barça-Atlético corresponent a la tornada de les semifinals de la copa (7 de febrer). En aquella ocasió, Neymar tampoc va participar, per sanció. Les estadístiques del matx, que va acabar amb un empat (1-1) suficient per donar la classificació per a la final als blaugrana, tampoc van reflectir cap xut d'Arda entre els tres pals. I el mateix va succeir el 29 de gener contra el Betis al Villamarín (1-1), on també va sortir d'inici. L'única assistència que ha acreditat en la lliga durant els darrers mesos va ser en el matx contra l'Eibar (0-4).

Les dades dels darrers partits trenquen amb la progressió que havia exhibit el jugador amb la samarreta blaugrana. De fet, durant el primer tram del curs van ser nombrosos els elogis que va acumular. Finalment, havia fet el pas endavant que s'esperava des que el club va invertir 34 milions d'euros –més 7 en variables– per fitxar-lo procedent de l'Atlético. En la supercopa d'Espanya contra el Sevilla va marcar un doblet en el duel de tornada, mentre que va signar un parell de hat-tricks, contra el Gladbach en la Champions i contra l'Hèrcules en els setzens de copa. De fet, el rendiment del turc va ser bàsic per compensar la sequera realitzadora de Neymar durant aquest període. La situació, però, s'ha capgirat, i el brasiler, amb 14 gols a hores d'ara, l'ha superat com a tercer màxim realitzador de l'equip aquesta campanya.

El físic tampoc l'ha beneficiat darrerament. De fet, durant el mes de febrer va tenir diverses molèsties musculars que li van impedir estar disponible en els duels de lliga contra l'Alavés i l'Atlético, així com en la cita contra el PSG al Parc dels Prínceps. Tot i això, Arda encara té marge fins a final de curs per recuperar sensacions.

ESTADÍSTIQUES

A Riazor no va xutar cap vegada a porteria, un fet que s'ha repetit en duels precedents
Només dos dels tretze gols que acredita aquesta temporada els ha marcat en el 2017

CONDICIONANT FÍSIC

Al febrer, unes molèsties musculars li van restar continuïtat en les convocatòries

El continuen vinculant a ofertes del futbol xinès

Durant els últims mesos s'han succeït les notícies relacionades amb les substancioses ofertes econòmiques que tindria Arda Turan procedents de la superlliga xinesa. Ahir mateix, era la COPE la que indicava que el futbolista turc n'estaria valorant seriosament un parell. Tot i no especificar noms, un dels clubs que més s'ha assenyalat com a interessat a contractar el futbolista turc és el Guanzhou .

Arda, que té contracte vigent amb el Barça fins al curs 2019/20, va descartar fa un parell de mesos que tingués intenció de canviar d'aires, en afirmar en declaracions a beIN Sport que era “feliç” al Barça: “Tinc contracte fins als 33 anys i el vull esgotar.” Tot i això, les últimes informacions de l'esmentada emissora mantenen la incògnita oberta. En aquest sentit, les elevades quantitats econòmiques que perceben els cracs que decideixen fer el salt al futbol xinès suposen una gran temptació. Un fet que augmenta tenint en compte la discontinuïtat que ha marcat la seva etapa com a blaugrana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)