Barça

Una forquilla que va del juny del 2017 al juny del 2021

Relació contractual. El contracte de Jordi Masip és el que primer expira, tot i que la previsió és que continuï. A l'altre extrem hi ha jugadors destacats ja lligats, com Neymar i Luis Suárez

Dels 22 jugadors que formen la plantilla blaugrana, Jordi Masip és el que a hores d'ara té la situació contractual més a prop del final. De fet, expira el proper 30 de juny, tot i que la previsió és que el tercer porter de l'equip allargui la seva vinculació amb el Barça. En aquest sentit, segons va informar TV3 a finals de gener, les dues parts van arribar a un pacte per a una temporada més i una altra d'opcional segons els partits que disputi, tot i que esta pendent de la confirmació.

L'última renovació ha estat la d'Ivan Rakitic, anunciada dijous passat, tot just l'endemà de l'extraordinària remuntada contra el PSG. “M'omple d'orgull continuar aquí, és impressionant. Vull donar el màxim per a aquesta gent. Tant de bo estigui tothom content amb mi”, va comentar el migcampista després de signar el nou contracte que el vincula al Barça quatre temporades més, fins al juny del 2021. Es tracta del cinquè futbolista que renova des de l'inici del present de curs. L'han precedit Neymar, Mascherano, Busquets i Suárez.

Amb Rakitic són nou els futbolistes amb contracte fins al 2021, la data més extensa dins l'actual ventall blaugrana. Tots ells formen el grup més ampli, propiciat per la presència de cinc dels sis fitxatges de l'estiu passat –l'única excepció és Denis Suárez, vinculat fins al 2020–. Destaca, sobretot, la presència de dos dels components del trident: Neymar i Luis Suárez. Les gestions per segellar l'acord amb el davanter brasiler, anunciat l'1 de juliol del 2016, van provocar un dels serials de l'estiu passat a causa dels intents d'altres clubs de temptar el davanter. Pel que fa a l'uruguaià, va renovar el desembre passat –amb un any més opcional– per adequar la seva condició entre els grans cracs de la plantilla.

L'esforç econòmic que ha fet el club per mantenir aquest dos cracs a la primera plantilla s'entreveu com un factor important –tant en l'aspecte esportiu com per la bona relació personal– per propiciar la renovació de Leo Messi més enllà del 2018. “La felicitat seria completa si es confirmés”, va declarar Suárez després de renovar, tot i desvincular la seva decisió amb la que pugui prendre l'argentí.

Sergio Busquets és un altre dels referents de l'equip amb quatre anys de contracte al davant després de renovar el maig de 2016. Una vinculació que es podria allargar fins al 2023 si es compleixen els dos anys opcionals que es van incloure en l'acord.

Pel que fa a Mascherano, també ha ampliat darrerament el seu contracte –exactament el juliol passat– per tal d'allargar-lo fins al 2019 (llavors tindrà 35 anys). En aquest grup hi ha quatre jugadors, dos dels quals són titulars indiscutibles: Marc-André ter Stegen i Gerard Piqué. La renovació del porter alemany és una de les prioritats en l'agenda del secretari tècnic, Robert Fernández, i les negociacions s'haurien de resoldre amb èxit aviat. Pel que fa a Piqué, la seva vinculació professional i emocional amb el Barça suposa la millor garantia per no dubtar d'un futur acord sense que calgui córrer a tancar-lo. De fet, el jugador ha expressat la seva voluntat de retirar-se al Barça, i el mateix club comparteix aquest desig.

Tampoc ha d'implicar cap complicació la futura ampliació de contracte d'un altre futbolista amb clar ADN Barça, Sergi Roberto, que expira el 2019. Des de la seva última renovació –el 2014– el reusenc ha guanyat pes dins la primera plantilla blaugrana, a banda de passar a la història com l'autor del sisè gol contra el París Saint-Germain, el que va certificar la remuntada.

TEMPORADA 16/17

Neymar, Luis Suárez, Busquets, Mascherano i Rakitic han renovat aquest curs

ESTRATÈGIA

L'esforç per renovar Neymar i Suárez ha de propiciar la continuïtat de Leo Messi

FINS AL 2021

Nou jugadors, que formen el grup més ampli, estan vinculats quatre anys més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)