Barça

Barça, millor si no falles

El Barça buscarà un triomf que el mantingui en la cursa pel títol de lliga i intentarà posar més benzina en l'incendi permanent que hi ha a València just per Sant Josep, dia de mascletà i cremà de les falles

El vestidor no ha oblidat el capítol de l'ampolla que va impactar en Neymar a Mestalla i hi ha ganes de gresca

El Barça rep aquesta nit el València (20.45 h). La Juve visita aquest migdia el camp de la Sampdoria (15h). La Champions, aparcada per a tots dos fins a la segona setmana d'abril. Mana la lliga, mana la Serie A. L'equip de Massimiliano Allegri viu més o menys tranquil, amb vuit punts d'avantatge respecte a la Roma i amb deu respecte al Nàpols, però sap que no es pot despistar. El sisè scudetto consecutiu espera els bianconeri. Més transcendental és per al Barça el seu compromís d'avui. La soferta victòria del Madrid contra l'Athletic (1-2) no permet més errors com el de fa uns dies a Riazor. No hi va haver el favor d'Ernesto Valverde. Molts ulls culers estaven posats ahir a San Mamés. Però les esperances blaugrana dipositades en un possible regal en forma de victòria contra el Madrid per part d'un dels candidats més ferms a dirigir el Barça la temporada que ve van quedar dinamitades amb el gol de Casemiro. Aquest cop no va ser Sergio Ramos, però el gol va tornar a néixer en una jugada a pilota aturada. Sempre de córner. Poc futbol i l'art etern de sobreviure del Madrid...

Al Barça només li val la victòria contra el València. Partit important i inevitablement associat als incidents produïts en l'última visita del Barça a Mestalla (2-3). Aquell dia Messi va rescatar els tres punts amb un gol de penal en el minut 94 de partit, però el futbol va quedar tacat pel recriminable comportament d'un sector de l'afició valencianista i per la posterior pixada fora de test de Javier Tebas i el conseqüent ridícul del comitè de competició. El vestidor blaugrana encara té molt present aquella ampolla que va impactar en Neymar i la pluja d'objectes després del gol de Messi. L'equip no ha oblidat aquell 22 d'octubre i hi ha ganes de ferir el València futbolísticament. Allò serveix d'al·licient extra, i l'última victòria del conjunt de la capital del Túria aquí al Camp Nou (1-2) serveix d'avís.

Santi Mina, un dels golejadors del València en el partit de la temporada passada, és baixa per lesió. Tampoc han viatjat a Barcelona el portuguès Nani ni Mario Suárez. Sí que ho han fet Munir i Martín Montoya. Doble retorn al Camp Nou i tots dos amb molts números de formar part de l'onze. Neymar, Rafinha i Mathieu, absents contra el Deportivo en l'últim desplaçament, s'han entrenat amb normalitat els últims dies i avui s'espera que tots tres rebin l'alta mèdica i entrin en la llista de Luis Enrique. De fet, Neymar, l'altre gran heroi de la remuntada contra el PSG, serà segur titular, i veurem si Messi torna a enganxar-se a la banda dreta amb un hipotètic retorn al 4-3-3 o si bé continua actuant pel mig, a la punxa del rombe del mig del camp, si és que Luis Enrique opta per donar continuïtat al 3-4-3 que tan bons resultats ha donat en els darrers partits. Dinou gols ha marcat Messi a Diego Alves en setze partits (Almeria i València) i, curiosament, cap li ha fet Neymar al club valencianista. Si marca avui, el brasiler arribarà als 100 gols oficials amb la samarreta del Barça. Iniesta, que aquesta setmana deixava aparcada la seva renovació fins a final de temporada, també truca a la porta de l'onze després de la suplència a Riazor.

El València, que únicament ha guanyat un dels últims quatre partits de lliga –contra el Leganés a Mestalla i per la mínima (1-0)–, arriba a l'estadi amb pocs arguments futbolístics que li permetin creure en la victòria, i les seves possibilitats d'obtenir un resultat positiu al Camp Nou depenen de l'encert de Diego Alves sota els pals, de la punteria de Parejo a pilota aturada i de la inspiració de Zaza en punta. Tres noms que són mig València. L'alegria va a càrrec de Carlos Soler. Joventut, talent i personalitat al servei d'un Voro eternament instal·lat en el rol d'apagafocs. Avui, mànega a punt. El Barça arriba calent per la derrota a Riazor.

VALVERDE NO AJUDA

La victòria del Madrid ahir a San Mamés (1-2) no permet errors com el de Riazor

ÀRBITRE CONFLICTIU

El col·legiat del gol fantasma al Villamarín torna a escena avui al Camp Nou

RETORNS I BAIXES

Munir i Montoya tornen a l'estadi. Nani, Santi Mina i Mario no han viatjat

Voro: “No anem al Camp Nou amb por. És futbol”

Luis Enrique mai sap a qui haurà de saludar sempre que s'enfronta amb el València. Banqueta difícil la de Mestalla. Lluny queda ara aquell partit del mes d'octubre i lluny aquell València de Prandelli. Voro és estabilitat, la vena compressora habitual per aturar l'hemorràgia: “El Barça és un equip letal en l'aspecte ofensiu. Sabem que té jugadors que solucionen un partit. Però no anem amb por al Camp Nou. És només futbol. L'any passat vam guanyar allà. Això vol dir que no és impossible”, va dir ahir en roda de premsa. Interessant cara a cara avui entre dos entrenadors que no continuaran la temporada que ve.

Alerta amb Hernández Hernández

Polèmica designació arbitral per al Barça-València d'avui al Camp Nou. El Barça es retrobarà amb un vell fantasma del passat. Concretament amb el col·legiat que no va concedir aquell gol fantasma legal al conjunt blaugrana en la visita al Benito Villmarín de la jornada 20 i que va costar dos punts al FC Barcelona contra el Betis (1-1). Alejandro José Hernández Hernández, del col·legi canari, arbitrarà per primera vegada al Camp Nou després d'aquella polèmica decisió que va reobrir el debat de la necessitat d'instaurar les noves tecnologies en el futbol espanyol per minimitzar els errors arbitrals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)