Barça

FC Barcelona

Les coses pel seu nom

En un acte sota el títol ‘Amb tu vam aprendre a somiar', el Barça va anunciar ahir les accions que impulsarà per homenatjar permanentment la figura de Johan Cruyff

“Posar el nom de Cruyff a l'equipament més emblemàtic de les instal·lacions on es formaran futurs futbolistes és la millor manera de comprometre's amb el seu llegat”

L'estadi de la ciutat esportiva portarà el nom de Johan Cruyff S'erigirà una estàtua dedicada a ell en un lloc emblemàtic del Camp Nou Demanaran que el carrer Arístides Maillol passi a anomenar-se ‘Johan Cruyff' El Museu del Barça tindrà un espai monogràfic dedicat a l'holandès

Un any i un dia després de la seva mort, el FC Barcelona va anunciar les accions que realitzarà per perpetuar la memòria de Johan Cruyff. Ahir al matí, en un breu i senzill acte que, sota el títol Amb tu vam aprendre a somiar, va tenir lloc a l'auditori 1899, el president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident primer, Jordi Cardoner, en representació del club, i Jordi Cruyff, en representació de la família Cruyff, van fer públics els detalls que han acordat per retre homenatge al personatge més important de la història contemporània del barcelonisme. “Amb la junta directiva hem acordat, per unanimitat, posar el nom de Johan Cruyff a l'estadi que estem construint a la ciutat esportiva Joan Gamper. Ja no serà mai més Miniestadi. Creiem que posar el nom de Cruyff a l'equipament més emblemàtic de les instal·lacions on es formaran futurs futbolistes és la millor manera de comprometre's amb el seu llegat”, va explicar Bartomeu, que va ser el primer a parlar.

El president blaugrana també va anunciar que s'erigirà una escultura commemorativa de la figura de Johan Cruyff “en un lloc especial” del que serà el futur Camp Nou, dins de l'àmbit del projecte Espai Barça. Per la seva banda, Jordi Cardoner va explicar que el Museu del FC Barcelona dedicarà un espai per reconèixer de manera monogràfica la figura i la trajectòria de Johan Cruyff. Allà és on s'exhibiran les donacions que ahir va fer la família Cruyff al club: una samarreta blaugrana usada per Johan Cruyff durant els anys setanta, amb el dorsal 9 a l'esquena, i l'última Pilota d'Or que va guanyar, corresponent a la temporada 1973/74. “Serà el primer espai d'aquestes característiques que hi haurà al museu”, va afegir el vicepresident. Cardoner va enviar també un missatge a l'Ajuntament de Barcelona perquè se sumi als actes d'homenatge que ahir s'anunciaven: “Fem una petició formal perquè considerin posar la denominació Johan Cruyff al carrer Arístides Maillol.” En aquesta via és on estan situades les oficines del FC Barcelona.

Trencant esquemes

José Mari Bakero, Jesús Mariano Angoy i Paco Seirul·lo, que es trobaven entre el públic assistent a l'acte, van escoltar les paraules del president del Barça sobre Cruyff: “Va ser un home que va trencar esquemes i ens va convèncer que el món és per als innovadors, que ningú no és invencible i que hem de treballar sense complexos, perquè aconseguirem tot allò que ens proposem.” Josep Maria Bartomeu va recordar, per altra banda, de quina manera va viure el barcelonisme la pèrdua del seu mite, ara fa un any: “Va ser un cop fort per als culers i per a la gent que estima el futbol. Ens vam quedar sense l'home que va canviar la història i la mentalitat d'aquest club i que va fixar les bases del futbol modern.”

Jordi, la Pilota d'Or i la samarreta en nom del pare

Ni Danny Cruyff ni cap de les filles de Johan Cruyff van assistir a l'acte d'ahir. Va ser Jordi, que va viatjar expressament des de Tel-Aviv, qui va representar la família. “Ahir va ser un dia difícil per a nosaltres, amb les emocions que comporta. Però la reacció de la gent va convertir un dia trist en un dia en què vam sentir molt d'orgull per les mostres d'afecte”, va dir en la seva al·locució. En agraïment a la iniciativa de la junta del Barça, Jordi Cruyff va assegurar que, si al seu pare li haguessin donat a escollir un lloc per posar el seu nom, hauria estat l'estadi de la ciutat esportiva, perquè és allà on s'acaben de formar els jugadors. “Estaria molt content amb aquest acord”, va afegir.

D'altra banda, Jordi va fer entrega al club de dos obsequis, que s'exhibiran a l'espai habilitat per al record del seu pare al Museu del FC Barcelona: una samarreta blaugrana dels anys setanta usada per Johan Cruyff, amb el dorsal 9 a l'esquena, i l'última de les tres Pilotes d'Or que va guanyar i que li va ser entregada quan era futbolista del Barça, la temporada 1973/74.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)