Barça

Sense marge d'error

El Barça rep la visita de la Real Sociedad (20.45 h, Movistar Partidazo) obligat a vèncer si no vol dir adeu definitivament a la lliga

El partit, a més, ha de servir per recuperar sensacions en una setmana en què els blaugrana buscaran un nou miracle en la lliga de campions i visitaran el Madrid, que aspira a sentenciar el títol en el clàssic

“Guanyar, guanyar... i tornar a guanyar”. Aquesta eloqüent consigna, popularitzada fa uns anys per Luis Aragonés, és l'únic camí que li queda al Barça per mirar de repintar amb colors ben vius una temporada cada vegada més negra. De fet, la situació dels blaugrana és ara mateix tan delicada que ni sortint victoriós en tots els partits que li queden es garantiria res en la lliga i en la Champions, dues competicions que després de les desfetes de Màlaga i de Torí pengen més que mai d'un fil ben prim, i més a l'avantsala de la setmana gran que l'albira en l'horitzó, amb la visita de dimecres del Juventus i amb el desplaçament al Bernabéu de Sant Jordi. Abans de buscar els enèsims miracles del curs, però, el Barça haurà de superar l'escull d'aquest vespre contra la Real Sociedad, un duel d'una importància molt més gran del que aparenta. En primer lloc, és clar, perquè una ensopegada avui significaria acomiadar-se definitivament de la lliga, i convertiria, a més, el clàssic del dia 23 en noranta minuts d'autèntica penitència. I en segon lloc, i com ja es va demostrar en els duels previs al miracle del PSG, perquè l'intent de remuntada contra la Juve passa per donar aquest vespre una bona imatge, la creació de l'escenari propici perquè dimecres tant l'equip com l'afició canviïn el xip i acudeixin al Camp Nou amb el convenciment que els astres es poden tornar a alinear a favor dels interessos blaugrana.

L'empresa, però, no serà gens fàcil, ni per l'escenari propi ni per l'entitat del rival. Pel que fa al Barça, Luis Enrique haurà de calibrar molt bé com gestiona les rotacions, i amb l'afegit que no podrà comptar ni amb Neymar –sancionat–, ni molt probablement amb Mascherano, que va acabar el partit de Torí amb molèsties al bessó de la cama esquerra. Si l'asturià vol mantenir el 3-4-3, el més lògic és que Mathieu, Umtiti i Piqué tornin a ser titulars, amb el dubte de si el migcampista de llarg recorregut tornarà a ser Sergi Roberto per la dreta o, per contra, si serà Jordi Alba per l'esquerra, ocupant l'espai que deixarà vacant Neymar. Tots dos, a més, es troben a una groga de perdre's el clàssic. Amb Busquets com a titular assegurat davant de la defensa, l'altre ball d'opcions sorgeix en els interiors, on Iniesta descansarà segur i molt probablement també Rakitic, fet que significaria la titularitat d'André Gomes i de Denis. I al davant, amb Messi i Luis Suárez com a indiscutibles, l'única incògnita és si la tercera punxa l'ocuparà Alcácer o Turan, que aquest matí segurament rebrà l'alta mèdica. L'altra opció, és clar, seria recuperar el clàssic 4-3-3, amb Sergi Roberto i Alba en els laterals i Mathieu a la banqueta, un dibuix que malgrat la necessitat de golejar es podria repetir dimecres, després que Allegri trobés la fórmula d'esmicolar la defensa de tres.

Rival perillós

Sigui quin sigui l'esquema escollit, el Barça haurà d'anar molt amb compte amb la Real Sociedad, un equip amb gust per al joc de possessió que ja en l'anada va posar molts problemes als blaugrana i que, a més, la jornada passada es va retrobar amb el triomf després de quatre duels seguits sense fer-ho. Amb aquests tres punts, de fet, els d'Eusebio s'han tornat a situar en posicions europees. Tot i tenir la important baixa de Juanmi, sancionat, i la d'un Odriozola que tot i tenir ja l'alta encara no està per jugar disputar minuts de competició, el tècnic txuri urdin ha vist com Willian José, clau en l'inici del curs i autor del gol de la Real Sociedad en el partit de la primera volta (1-1), es va retrobar amb les xarxes rivals en l'última jornada –no ho feia en la lliga des del 10 de desembre–, un retorn esperadíssim que encara fa de la Real un rival més perillós. El Barça, doncs, haurà de sortir a totes si no vol acomiadar-se avui mateix de la lliga, a la recerca d'una victòria convincent que permeti a l'afició aixecar-se demà pensant en la resurrecció, primer contra la Juve i després contra el Real Madrid. Guanyar, guanyar... i tornar a guanyar.

TERCERA PUNXA

Alcácer i Arda són els dos candidats a ocupar el lloc de Neymar, que és baixa per sanció

ROTACIONS

Denis i André Gomes aspiren a l'onze inicial, per donar aire a Iniesta i a Rakitic

EL DIBUIX

Sense Mascherano, el gran dubte és veure si Luis Enrique mantindrà o no el 3-4-3

La Real encadena 22 anys sense puntuar al Camp Nou

El 9 d'abril del 1995, un gol d'Imaz en l'últim minut del partit va permetre que la Real Sociedad s'endugués un punt del Camp Nou (1-1), un meritori empat que encara avui segueix sent l'últim resultat positiu dels bascos, que des de llavors han visitat el Camp Nou en 20 ocasions –18 en la lliga i dues en la copa del Rei–, amb un bagatge de 20 derrotes, amb 58 gols en contra –gairebé tres per partit– i només deu a favor. De fet, l'historial de Real Sociedad al Camp Nou no millora gaire si es tenen en compte tots els partits entre tots dos equips. En la lliga, per exemple, els txuri urdin només han guanyat tres partits de 59 (1979, 1986 i 1991), mentre que en la copa del Rei, en què tots dos equips s'han enfrontat a Barcelona en setze ocasions, la Real Sociedad mai s'ha imposat. “Les estadístiques no són bones, però això ens il·lusiona”, va afirmar ahir Eusebio Sacristán.

Eusebio: “No m'espero un Barça descentrat”

Eusebio no es refia gens ni mica del Barça, i menys després que els blaugrana hagin perdut a Màlaga i a Torí, una mala ratxa que, segons el tècnic, encara els fa més perillosos. “Voldran capgirar la situació, no en tinc cap dubte. Crec que després de la derrota contra el Juventus són igual de temibles, o fins i tot més. No m'espero un Barça descentrat”, va afirmar ahir Eusebio, que vol que el seu equip mantingui avui el to dels duels contra el Barça d'aquest curs. “Aquest any hem fet les coses bé contra ells, però és cert que ens ha faltat generar més perill. Contra el Barça sempre has d'estar preparat, concentrat i intens”. El tècnic, a més, va recordar que el partit els arriba en un bon moment, just després d'haver retrobat la victòria després d'una mala ratxa. “Hem superat un mal moment i ara ens queden set partits per mirar d'aconseguir un èxit molt important.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)