Barça

El Barça manté la pugna per Neymar

Recurs al TAD. El club considera que l'escrit del president del tribunal, en el qual no deslliurava de la sanció el brasiler, no té validesa jurídica i reclama una reunió formal perquè es defineixi una resolució

El Barça viatjarà aquest matí cap a Madrid i, en l'expedició, també hi serà Neymar, segons va avançar ahir a la tarda el vicepresident esportiu, Jordi Mestre, en declaracions recollides per diversos mitjans. I és que el club blaugrana manté la pugna jurídica perquè el brasiler pugui aparèixer en l'alineació per al clàssic d'avui en interpretar que la llei ho permetria després d'haver interposat al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) un recurs amb relació a la sanció que arrossega el jugador i que no es va resoldre en la reunió formal de divendres. Ahir els intents per celebrar una reunió d'urgència no van fructificar, però sí que hi va haver una resposta difosa pel president d'aquest tribunal, Enrique Arnaldo. En el seu escrit exposa que la sanció “és d'execució immediata” a excepció de si es té la cautelar. Per tant, el risc de poder incórrer en alineació indeguda és palpable en vista a aquesta interpretació i suposa un fre a l'hora de fer jugar Neymar. El Barça, però, no compateix les tesis de l'escrit. De fet, considera que es tracta d'una nota del president del TAD, no pas del tribunal, sense valor jurídic. En aquest context, reclama que el tribunal es reuneixi per dictar una resolució del recurs, ja sigui per atorgar la cautelar al brasiler o per confirmar la sanció.

Aquest posició va quedar detallada en el comunicat oficial que va emetre el club ahir a la tarda com a resposta de l'escrit del president del TAD. En aquesta nota el club explica que va interposar el recurs per Neymar divendres a les 16.08 h. Llavors la reunió ja havia finalitzat, però es puntualitza que s'estava “dins els terminis establerts a les normes reguladores corresponents”. “A més, el TAD mai va notificar al club l'horari fixat per a la seva reunió”, hi afegeix el comunicat de l'entitat blaugrana. També s'expressa la sorpresa pel fet que el president del TAD, “prescindint de totes las formalitats procedimentals previstes en les normatives, es permeti donar una opinió sobre la conveniència de decretar, o no, una mesura cautelar”.

La nota oficial del Barça sol·licita que, a pesar del que manifesta el president del TAD, aquest organisme “dicti una resolució i que, en el cas que aquesta confirmi la sanció del jugador, atorgui subsidiàriament la suspensió cautelar.”

“Per tot plegat, el FC Barcelona continua esperant la resolució del TAD al recurs presentat, donant per fet que el president d'aquest organisme jurisdiccional no participarà en la deliberació per no predisposar la reunió amb les seves opinions ja expressades públicament”, conclou el comunicat.

Visió de Luis Enrique

L'escenari d'incertesa, per tant, té elements per mantenir-se fins a les hores prèvies al clàssic. El gran interrogant se situa en veure si el Barça arriscarà fent jugar Neymar amb les conseqüències que això podria provocar si no hi ha la reunió del TAD que reclama el club blaugrana i la conseqüent resolució. La polèmica també va reflectir-se en la roda de premsa de Luis Enrique d'ahir al migdia, quan encara no estava definit l'escrit rebut per part del president del TAD, així com la posterior resposta oficial del Barça. Fins a cinc preguntes relacionades amb la situació de Neymar es van fer al tècnic i en l'última se li va plantejar si s'arriscaria a fer jugar Neymar: “Doncs caldrà esperar a l'hora del partit per saber-ho”, va dir per mantenir obert el misteri. Més concret va ser a l'hora d'opinar sobre l'estratègia jurídica que ha seguit el Barça: “Em sembla molt correcta la posició del club, que és defensar els interessos dels jugadors.”

Passi el que passi, l'asturià va avisar que està “preparat per jugar amb o sense Neymar”. “Aquesta és la meva feina”, hi va afegir. Paco Alcácer i Arda, que és molt probable que avui rebi l'alta mèdica, apareixen com a principals relleus del brasiler.

CAP A MADRID

Neymar entrarà avui a la convocatòria per al clàssic. Que el jugui, però, és una altra història

RESPOSTA OFICIAL

“El FC Barcelona continua esperant la resolució del TAD al recurs presentat”

LUIS ENRIQUE

“Em sembla molt correcta la posició del club. Jo estic preparat per jugar amb Neymar o sense Neymar”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)