Barça

Hernández Hernández torna a perjudicar el Barça

L'àrbitre. El col·legiat canari va perdonar una segona groga molt clara a Casemiro en el primer temps, i abans tampoc no havia vist una agressió de Marcelo amb el colze a Leo Messi

La designació d'Hernández Hernández per arbitrar el clàssic va generar força polèmica –va ser qui no va concedir un gol del Barça al Benito Villamarín, tot i que la pilota va entrar a la porteria més de mig metre– i la seva actuació ahir al Bernabéu no va ser bona, perjudicant més el Barça, encara que també va encertar en algunes jugades polèmiques, de les moltes que hi va haver.

Els grans errors del col·legiat canari van ser dos, els dos en el primer temps, i van permetre que el Madrid pogués començar la segona part encara amb onze jugadors al camp. El primer, no castigar una agressió de Marcelo amb el colze a Messi en una pilota dividida –no era una acció fàcil de veure–, que va fer sagnar i va deixar grogui durant uns minuts el crac argentí i que també el va obligar a tornar al camp amb un cotó fluix a la boca. El segon, molt més flagrant, va ser no ensenyar la segona targeta groga a Casemiro, que li va fer una falta molt clara a Messi quan iniciava un contraatac molt perillós. Una acció castigada només amb falta i que va ser molt protestada pels blaugrana, incrèduls davant de la decisió de no expulsar el migcampista brasiler.

L'actuació arbitral, però, també va tenir diversos encerts. Un d'aquests va ser no xiular penal en el segon minut d'Umtiti a Cristiano Ronaldo, en una acció molt dubtosa. En algunes imatges es va apreciar un mínim contacte, però insuficient per fer caure el portuguès, que es va deixar anar a terra. En el primer gol del Madrid, no hi va haver fora de joc, ja que Ramos, que és qui remata al pal abans que marqués Casemiro, no estava en posició irregular. En una altra acció clau, Hernández Hernández també va encertar expulsant Ramos, que va caçar Messi entrant-li amb les cames i els tacs pel davant en una acció en què l'argentí ja s'escapava. Aquesta vegada, al canari no li va tremolar el pols i va ensenyar la vermella directa.

TAMBÉ ENCERTS

Ramos va ser ben expulsat, en l'1-0 no hi va haver fora de joc i el possible penal d'Umtiti va ser molt dubtós

Ramos va marxar aplaudint i se les va tenir amb Piqué

X.S.

Sergio Ramos no va pair bé la seva expulsió i així ho va demostrar sobre el terreny de joc. Abans d'abandonar el camp, de fet, se les va tenir amb Gerard Piqué, al qual li va dir “parla ara, parla” i també va fer gestos dirigits a la llotja del Bernabéu, de la qual el central blaugrana havia parlat fa unes setmanes respecte a la seva influència. El sevillà, però, no en va tenir prou amb això i va enfilar el túnel dels vestidors aplaudint. Com va fer Neymar fa dues setmanes a Màlaga. Al brasiler això li va costar dos partits de sanció –tres comptant l'expulsió– i li ha suposat perdre's el duel d'ahir. Acabat el partit, el secretari tècnic, Robert Fernández, va afirmar al respecte: “No sé a qui li ho haurà de preguntar. Li haureu de preguntar, però el comitè de competició n'hauria de prendre nota. Esperem-ho.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)